REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LNK tęsia dokumentinių filmų ciklą „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“. Ketvirtadienį bus parodyta nauja ciklo dalis. Šis filmas – viena tėvažudystės istorija.

REKLAMA
REKLAMA

1995 m. pavasaris. Biržų rajonas, Kupreliškio miestelis. Visa Lietuva apie tai sužinojo, kai vienas šalies dienraštis pirmajame puslapyje išspausdino straipsnį „Dingo šeima“. Žmonės mūsų šalyje, kaip ir visame pasaulyje, dingsta nuolat. Bet visa trijų asmenų šeima – keturiasdešimtmečiai tėvas ir mama, bei jų dešimtmetė dukrelė – Lietuvoje dingo pirmą kartą po karo. To jau daug metų nebuvo buvę. Laikraštis tąkart rašė: „Bermudų trikampyje paslaptingai dingsta laivai, o Lietuvoje be pėdsakų išnyksta... šeimos“. Buvo pranešta, kad visą mėnesį nei artimiesiems, nei Biržų rajono kriminalistams nepavyko aptikti nė menkiausio dingusios šeimos pėdsako.

REKLAMA

Straipsnis buvo perskaitytas per radiją. Tą pačią dieną aštuoniolikmetis Mindaugas Daunoras pradėtas vadinti „šių dienų herojumi“. Apie jį kalbėjo visa Lietuva. Vaikinu žavėjosi. Jo gailėjo. Pavyzdingas ir gabus mokinys, kasdien dvidešimt keturis kilometrus autobusu važiuojantis į mokyklą Biržuose, eksternu priimtas į Kauno technologijos universitetą. Jaunuolis turi ne tik mokytis, bet ir prižiūrėti ūkį, melžti karves, suarti šešis hektarus žemės... Pas jį važiavo žurnalistai iš visos Lietuvos. Vaikinas fotografams pozavo, sėdėdamas ant nuotėkų šulinio dangčio prie pat namo. Kaimynai prisimena, jis dažnai, grįžęs iš mokyklos, mėgdavo ten pasėdėti... Po mėnesio buvo atvertas tas kruopščiai užbetonuotas šulinys. Iš jo išėmė „dingusios“ motinos, sesutės ir patėvio jau apirusius palaikus.

Kodėl įvyko ta šiurpi tragedija ? Kodėl taip atsitinka ? Filme – visa bylos medžiaga ir tai, kas buvo nutylėta. Trečiadienį 20.00 val. per LNK. „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“ su žurnalistu Egidijumi Knispeliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų