REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LNK tęsia Egidijaus Knispelio dokumentinių filmų ciklą „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“.

Liepos 15- ketvirtadienį – nauja tema.

„Garsiausios nusikalstamos grupuotės. Pirmoji dalis. Kauniečiai.“

„Filme pasakojama apie tai, kaip „tai atrodė“. Kalbama apie organizuotų nusikaltėlių siautėjimą pirmaisiais atkurtos nepriklausomybės metais.

REKLAMA
REKLAMA

Šioje dalyje – didesnis dėmesys Kaunui. Kodėl dar ir šiandien prisimenamas prieštaringai vertinamas Remigijus Daškevičius?

REKLAMA

Kodėl chuliganas iš Vilijampolės - Henrikas Daktaras - net enciklopedijose vadinamas garsiausiu visų laikų Lietuvos nusikaltėliu ? Apie jį rašomos knygos. Savo prisiminimų knygą kaip koks disidentas – pogrindyje – išleido ir pats vilijampolietis. Filme – netikėti ir įdomūs labiausiai H. Daktaro knygoje iškoneveiktų prokurorų komentarai. „O jis pats ten – baltas ir pūkuotas“,- apie patį H. Daktarą Kauno apygardos prokuratūros vienas iš vadovų Vladimiras Kakoškinas, knygoje vadinamas A. Paulausko šnipu.

REKLAMA
REKLAMA

Buvę R. Daškevičiaus draugai ir jo suburtos grupuotės nariai filme dalinsis prisiminimais, kuriuos pasakodavo tik artimųjų rate. Vienas buvęs „daškinis“ sakys: „Mes tada norėjome padaryti tvarką mieste. Taip, kaip tai supratome. Laimėjome ne mes. Mus pasodino. O tvarkos nėra ir šiandien. Viskas apvilkta menamų įstatymų rūbais. Kliedesys. Mano įsitikinimu, į Seimą susirinkusios taip pat nusikalstamos gaujos, kaip mus tada vadino. Tik jas, nach..., gina jų pačių sukurti įstatymai. Vienintelis skirtumas.“

H. Daktaro žmona Ramutė Daktarienė filmui atviraus apie gyvenimą „be Henriko“. Valinga moteris retoriškai klaus: „Tai kodėl jo prokurorai anksčiau už tuos menamai sunkius nusikaltimus nesodino? Ko laukė ? Kam tada vaikus auginti...“

Apie visa tai, tik išsamiau – liepos 15 d., 20.00 val., per LNK

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų