REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Idėja aukštąją mokyklą baigti internete dar skamba gana neįprastai, tačiau virtualios studijų programos sparčiai populiarėja visame pasaulyje. Galimybių rinktis nuotolines studijas daugėja ir Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Nuotolinės studijos – kas tai?

Nuotolinė studijų forma leidžia mokytis aukštojoje mokykloje neišvykstant iš namų, prisijungus prie virtualių duomenų bazių, o su dėstytojais bendraujant internetu. Palyginus neseniai atsiradęs  mokymosi būdas tampa vis patrauklesnis ir yra diegiamas pažangiausiuose Vakarų universitetuose. Nuo rugsėjo virtualias studijas pradėsiančios vykdyti Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios  mokyklos (toliau – TTVAM) nuotolinių studijų centro vadovės dr. Nijolė Saugėnienės teigimu, tokia studijų forma turi nemažai pranašumų, o savo kokybe nesiskiria nuo tradicinės.

REKLAMA

„Nuotolinis mokymas nuo tradicinio skiriasi tik savo forma, bet ne dėstomais dalykais. Naujausių internetinių technologijų dėka, įmanomas labai glaudus ir tiesioginis dėstytojų bei studentų bendravimas internetu, todėl profesionaliai ir kokybiškai organizuojamos nuotolinės studijos yra tokios pat efektyvios, kaip ir tradicinės“, - teigia dr. N. Saugėnienė.

Pasak jos, mokydamiesi nuotoliniu būdu studentai įgyja tokias pačias kompetencijas, kaip ir tradicines studijas pasirinkę kolegos, o teikiami diplomai yra lygiaverčiai. Visos nuotolinės ar iš dalies nuotolinės studijų programos yra akredituotos valstybės švietimo ekspertų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip tai veikia?

Visas nuotolinio mokymosi procesas vyksta Web 2.0 technologijų pagalba virtualioje erdvėje. Internete talpinami elektroniniai vadovėliai, paskaitų įrašai, studentų veikla organizuojama kiekvienam dalykui ir grupei sukurtose virtualiose klasėse/auditorijose. Visa mokymosi medžiaga nuotolines studijas pasirinkusiems studentams pateikiama įvairiais elektroniniais formatais, seminarai vyksta vaizdo konferencijomis, o su dėstytojais taip pat bendraujama per atstumą elektroniniais laiškais arba populiariomis nemokamomis programomis, pvz. „Skype“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuotolines studijas išbandžiusieji teigia, jog mokslą virtualioje erdvėje lengviau priderinti prie sau įprasto gyvenimo būdo. Dėstytojų skirtas užduotis galima atlikti patogiu laiku ir tempu ten, kur yra interneto ryšys, o į aukštąją mokyklą reikia atvykti tik porą kartų per metus – per egzaminų sesiją.

Pigiau ir patogiau

„Nuotolinės studijos labai palengvina aukštojo mokslo prieinamumą, nes leidžia neatitrūkti nuo gyvenamosios vietos, namų, šeimos ir darbo, studijuoti Lietuvos aukštojoje mokykloje, o gyventi kitoje šalyje. Šis mokymosi būdas skirtas aktyviam šiuolaikiniam žmogui“, - pasakoja dr. N. Saugėnienė.

REKLAMA

Aukštojo mokslo specialistė taip pat pažymi, kad rinktis nuotolinę studijų formą skatina ir mažesnė jų kaina. Nuotolinės studijos nesudaro išlaidų kelionėms, pragyvenimui kitame mieste, o taip pat taupo laiką.

Nuo rugsėjo – virtualios studijos TTVAM

Nuo šių metų rugsėjo nuotolines studijų programas pradės organizuoti ir Vilniuje įsikūrusi TTVAM. Naujaisiais mokslo metais studentai galės rinktis iš dalies ar pilnai nuotoliniu būdu vykdomas profesinio bakalauro studijų programas: buhalterinę apskaitą, finansus, reklamos vadybą, rinkodaros vadybą, tarptautinio verslo teisę, teisę, transporto vadybą, turizmo ir viešbučių administravimą, verslo vadybą. Norinčiųjų studijuoti tokiu būdu dokumentai priimami iki š.m. rugpjūčio 28 d. Taip pat TTVAM visus mokslo metus sudaromos sąlygos pradėti studijas pagal individualius studijų planus – šios studijos organizuojamos nuotoliniu būdu, atsižvelgiant į visus studento poreikius. Sau labiausiai tinkančią studijų formą (tradicinę ar nuotolinę) studentai pasirenka po priėmimo.

REKLAMA

Taip pat TTVAM  planuoja pasiūlyti atvirąsias studijas nuotoliniu būdu visiems, kas norėtų studijuoti tik atskirus savo pasirinktus dalykus ar kurios nors studijų programos dalį, bet nenorėtų iš karto pasirinkti konkrečios specialybės. Atvirosios nuotolinės studijos tinka tiems, kurie nori įgyti naujų žinių ar tobulinti kvalifikaciją, bet nesiekia diplomo. Į atvirąsias nuotolines studijas klausytojai turės galimybę nuolat registruotis internetu, studijos bus organizuojamos rudens ir pavasario semestrais. Registraciją internetu į šias studijas planuojama pradėti nuo 2010 m. rugsėjo mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau informacijos apie TTVAM ir jos siūlomas studijų programas rasite oficialioje interneto svetainėje www.ttvam.lt.

Apie Tarptautinę teisės ir verslo aukštąją mokyklą

TTVAM yra moderni ir dinamiška nevalstybinė aukštoji mokykla Lietuvoje jau daugiau nei 10 metų vykdanti studijas Teisės, Vadybos, Humanitarinių mokslų, Informatikos srityse. TTVAM bendradarbiauja su daugiau nei 70 partnerių 24 šalyse. Mokyklos tikslas - rengti išsilavinusius, aukštos kvalifikacijos specialistus, gebančius sėkmingai dirbti konkurencinės rinkos sąlygomis Lietuvoje ir užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų