REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LNK tęsia „Įvykiai sukrėtę Lietuvą“  - dokumentinį pasakojimą apie tai, kaip 1998 m. vasarą buvo apiplėštas ir nužudytas vienas garsiausių ir šviesiausių Lietuvos žmonių – kunigas Ričardas Mikutavičius. Visos iki šiol nutylėtos šio sudėtingo, gerai suplanuoto nužudymo tyrimo peripetijos, kraupusis Vlado Belecko planas ir tai, kaip nedaug trūko, kad šis Amžiaus nusikaltimu vadinamas nužudymas liktų neatskleistas.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrovai turės galimybę iš pirmų lūpų išgirsti, kaip viskas buvo sugalvota. V. Belecko parankiniai apie tai pasakojo parodymų patikros vietose Kaune. Kaip suklydo, anot prokurorų, toli į priekį visus veiksmus numatantis garsusis Kauno nusikaltėlis ?

REKLAMA

Pasakojant šią istoriją, kita – ne mažiau įdomi tema – kodėl kunigas R. Mikutavičius buvo palaidotas kaip nenustatytos asmenybės vyras Kauno Karmėlavos kapinių benamių kvartale ? Tai - klaida ar... to paties nusikaltėliams padedančių pareigūnų plano dalis?

Kodėl net keli ekspertai klydo, morge tirdami kunigo palaikus? Ar iš tiesų „klydo“? Kodėl už sprendimą palaidoti kaip „nenustatytos tapatybės vyrą“ nebaigtus tirti kunigo palaikus, buvo nubaustas tik... morgo sanitaras? Kaip atsitiko, kad amžiaus nusikaltimu vadintos žmogžudystės mįslę įminė ne prokurorai ar policininkai, o paprastas žmogus, atkreipęs dėmesį į vieną norimą parduoti ordiną?

Apie visa tai – ketvirtadienį 20 val., „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“ su žurnalistu Egidijumi Knispeliu per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų