REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausias šalyje kartodromas bus Tauragėje

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

Jau po mėnesio Tauragės padangę žadama sudrebinti kartingų motorais. Mat visoje Lietuvoje savo padalinius steigianti bendrovė „Kart-1“ jau išsinuomojo patalpas ir Tauragėje. Projektų vadovas Donatas Rimkus šiuo metu ieško žmonių, galinčių prisidėti prie uždarų patalpų kartodromo steigimo. Šiandien jo noras vienas – surinkti kuo daugiau naudotų automobilių padangų trasoms įrengti.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame angare netrukus gaus kartų motorai. FOTO: R.Malychas

Pradžia jau padaryta– Ilgalaikė sutartis dėl patalpų nuomos su vietos verslininkais pasirašyta praėjusią savaitę. Taip pat turime ir kartingų trasos projektą. Antradienį susirinkę mūsų bendrovės specialistai ją netgi išbandė. Vienbalsiai sutikome, jog Tauragės kartodrome ji bus viena iš įsimintiniausių ir patraukliausių Lietuvoje. Be to, ir ilgiausia. Kitaip sakant, Tauragės uždarų patalpų kartodromas bus didžiausias Lietuvoje, – teigė D.Rimkus.

REKLAMA

Renka naudotas padangas

Bendrovės „Kart-1“ savininkai – alytiškiai. Vienas savininkų – Mindaugas Bruzgulevičius yra sukaupęs didelę patirtį kartingų versle ir žino, ko reikia šiuolaikiniam klientui. Savo verslą dzūkai plėtoja visoje šalyje, o didžiausią iki šiol kartodromą įsteigė Klaipėdoje. Projektų vadovas tikina, kad klaipėdiškių sporto trasa įrengta buvusiame prekybos centre. Tauragėje pasiriktos patalpos buvusiame mėsos kombinate. D.Rimkus išmatavo, jog patalpas skiriančios kolonos bei tarpai tarp jų – identiški, kaip Klaipėdoje. Todėl esą specialistams, kurie įrenginėjo trasą uostamiestyje, suktis mūsų mieste bus nepalyginamai patogiau ir greičiau. Juolab kad Tauragės patalpos yra geresnės būklės nei buvo tikėtasi. Nepaisant to, darbų įrengti kartodromą taip, kaip norima, laukia labai daug.

REKLAMA
REKLAMA

– Atvirai sakau, pamatę jas, nustebome. Nors esu kilęs iš Tauragės, nesitikėjau, jog mūsų mieste nuomojamos tokios geros patalpos. Kol kas akivaizdus tik vienas trūkumas – nelygios kartingui reikalingos grindys. Tačiau šiuo metu didžiausias mūsų rūpestis – trasai reikalingos padangos. O jų reikia išties labai daug – maždaug 5 tūkstančių. Dabar jas renkame iš visur, taip pat ir iš gyventojų. Todėl raginčiau visus, kurie turi R15 dydžio nebereikalingų automobilių padangų, kreiptis į mus, – pasakojo „Kart-1“ projektų vadovas D.Rimkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turintieji didesnį kiekį naudotų padangų kviečiami apie tai pranešti telefonu 8 606 77 708 – bendrovės darbuotojai patys atvyks jų pasiimti. O tie, kurie ketina atsikratyti keliomis ar keliolika padangų, raginami ateinančią savaitę (rugpjūčio 16–20 dienomis) nuo 18 iki 19 valandos atvykti prie buvusio mėsos kombinato gamybinių patalpų, kur šiuo metu veikia automobilių stovėjimo aikštelė. Prie įvažiavimo stovės UAB „Kart-1“ autobusiukas, kuris ir surinks atvežtas padangas. Pasak D.Rimkaus, bet kuris jas atvežęs tauragiškis bus vertinamas kaip prisidėjęs prie „Kart-1“ kartodromo įkūrimo ir atidarymo Tauragėje. Todėl bus sudarytas visų prisidėjusiųjų sąrašas. Vėliau jie galės tikėtis nuolaidų kortelių kartodromo paslaugoms.

REKLAMA

Atidarys po mėnesio

Tauragėje kartodromą ketinama atidaryti rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje. Planuojama, jog mūsiškės trasos ilgis bus apie 600 metrų (Klaipėdos – 500 metrų). Čia bus atvežta 10–12 apynaujų kartingų. Vienu metu trasoje galės sukiotis 8 kartingistai. Visi dalyviai bus draudžiami sveikatos draudimu. Taip pat planuojama atidaryti ir jaunųjų kartingistų būrelį. Todėl projektų vadovas D.Rimkus pradėjo rinkti instruktorius, kurie šios sporto šakos galėtų mokyti jaunąsias mūsų atžalas. Susipažinti su būsimo kartodromo teikiamomis paslaugomis bei jų įkainiais galima internetinėje bendrovės svetainėje adresu www.kart-1.lt. Projektų vadovas D.Rimkus tikina, jog Klaipėdos ir Tauragės kartodromo paslaugos nesiskirs arba skirsis labai minimaliai. Todėl planuojama, jog vienam asmeniui 5 minutės trasoje kainuos 10–15 litų priklausomai nuo darbo ir poilsio režimo ar paros laiko, 10 minučių – 15–25, 20 minučių – 25–40 litų. Taip pat draugų grupės galės organizuoti tarpusavio varžybas, o jų nugalėtojai bus apdovanojami firminiais „Kart-1“ prizais – medaliais bei statulėlėmis. Tokiu atveju iš vieno varžybų dalyvio bus imamas 44–99 litų mokestis. Įmonėms siūloma išsinuomoti viso kartodromo trasą. „Kart-1“, kaip ir kitose pramogas organizuojančiose įmonėse, vyksta tam tikros nuolaidų akcijos.

REKLAMA

Labai svarbu jaunimo užimtumas

Tauragėje žinomas automobilių, kartu ir kartingų sporto entuziastas bei rėmėjas – UAB „Stragutės mėsa“ direktorius Arvydas Armonas. Verslininkas didžiajam sportui ruošė ne vieną Tauragės sportininką ir žino, kiek tai reikalauja fizinių bei dvasinių pastangų, o svarbiausia – finansų.

– Jeigu kalbėsime apie profesionalų sportą, geram kartingui įsigyti reikia mažiausiai 3 tūkstančių eurų. O kur dar sportininko parengimas. Juk dažniausiai jie – vaikai, jaunimas. Tokiems žmonėms ypač sunku prisiversti kažką daryti siekiant tikslo. Juk nėra garantijos, kad įdėtas darbas duos apčiuopiamų rezultatų. Todėl iš būrio sporto entuziastų pavyksta išugdyti vos vieną kitą sportininką. Tačiau nereikia užmiršti, jog didieji sporto meistrai, tokie kaip Michaelis Šumacheris, taip pat karjerą pradėjo nuo kartingų. Todėl į mūsų miestą ateinančių verslininkų iniciatyva esu patenkintas ir juos sveikinu. Mano supratimu, tų instruktorių, kurie treniruos mūsų vaikus, laukia sunkus, bet prasmingas darbas, – sakė Lietuvos autokroso čempioną ir daugkartinį kartingų sporto prizininką Mindaugą Užkuraitį išugdęs A.Armonas.

UAB „Kart-1“ projektų vadovas D.Rimkus taip pat sutinka, jog vienas pagrindinių jaunųjų kartingistų būrelio uždavinių – ugdyti vaiko atsakingumą ir norą tobulėti.

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų