REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Coulthardas: gal lietuviai dar labiau susidomės „Formule-1“

Į Lietuvą pirmą kartą atvykęs vienas žymiausių „Formulės-1“ lenktynininkų škotas Davidas Coulthardas spaudos konferencijoje Vilniuje teigė, kad jis labiausiai džiaugiasi, jog automobilių sportas jam suteikė galimybę keliauti po pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA

„Man svarbiausia ne tiek pergalės, kiek galimybės keliauti po pasaulį ir sutikti įvairių žmonių. Augau kaime ir apie tai buvo sunku net įsivaizduoti“, – sakė prieš dvejus metus „Formulės-1“ lenktynininko karjerą baigęs D. Coulthardas.

REKLAMA

39-erių metų britų autolenktynininkas 1994-2008 metais dalyvavo 246-iuose „Formulės-1“ etapuose, iškovojo 13-a pergalių, ant prizininkų pakylos kopė 62 kartus ir iš viso surinko 535 taškus.

„Williams“, „McLaren“ ir „Red Bull“ komandoms atstovavęs D. Coulthardas sakė, kad jis visada lenktyniavo savo malonumui, mėgavosi kiekvienomis lenktynėmis.

Anot 2001 metų pasaulio vicečempiono, norint dalyvauti „Formulės-1“ varžybose, reikia būti ne tik talentingu, bet ir labai darbščiu. „Talentas būtinas, bet reikia ir labai daug dirbti. Visą laiką privalai būti sutelkęs dėmesį net ir į smukliausias detales bei turi stengtis viską atlikti kiek galima geriau“, – pabrėžė D. Coulthardas, kuris šiuo metu yra BBC „Formulės-1“ komentatorius ir „Red Bull Racing“ komandos konsultantas.

REKLAMA
REKLAMA

D. Coulthardas sakė, kad šių metų „Formulės-1“ sezonas klostosi labai įdomiai. „Šis sezonas – fantastiškas. Konstruktorių įskaitoje į pirmąją vietą pretenduoja net trys komandos, o dėl nugalėtojo titulo kaunasi trys buvę čempionai“, – pažymėjo Monake gyvenantis legendinis autolenktynininkas.

D. Coulthardas dalyvaus trečiadienį nuo 17 val. Vilniuje, Konstitucijos prospekte, vyksiančiame automobilių sporto renginyje „Red Bull Speed Avenue“. Jo metu škotas demonstruos „Formulės-1“ bolido galimybes 900 metrų ilgio trasoje. Šalia jos įrengtoje specialioje techninio aptarnavimo zonoje darbuosis profesionali „Red Bull Racing“ komanda. Žiūrovai įspūdingą renginį galės stebėti ne tik „gyvai“, bet ir dideliuose lauko ekranuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Coulthardas atskleidė, kodėl dalyvaus tokio pobūdžio renginyje Vilniuje.

„Jei mano pasirodymas pavyks ir patiks žiūrovams, gal jie dar labiau susidomės „Formulės-1“ varžybomis ir taip užaugs nauja šios sporto šakos gerbėjų karta, o gal net ir ateities lenktynininkai“, – sakė jis.

Renginyje pasirodys ir Lietuvos autolenktynininkas Benediktas Vanagas bei vieni labiausiai patyrusių šalies šonaslydininkų („drifterių“): Timas Simniška, Darius Balsys, Evaldas Kovalenka ir Ramūnas Brūzga.

„Red Bull Racing“ komandos bolidas, kuris 100 km per valandą greitį pasiekia vos per 2 sekundes, pirmadienį ir antradienį buvo demonstruojamas įvairiose Vilniaus vietose. Visi norintieji galėjo jį apžiūrėti iš arčiau, nusifotografuoti.

D. Coulthardas „Formulės-1“ bolido jėgą ir greitį pernai demonstravo Limoje (Peru), o šiemet – Belfaste (Šiaurės Airija) ir Bogotoje (Kolumbija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų