REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokia tu mama pagal horoskopą?

Kiekviena mama savo vaikams – pati geriausia, šauniausia, mylimiausia. Tai – neginčytina aksioma. Ir vis dėlto kiekviena mama – savita ir skirtinga. Ne tik savo asmenybe, bet ir atžalų auklėjimo stiliumi. Labai daug mamiškų ypatybių priklauso nuo to, po kokiu zodiako ženklu yra gimusi mama.

REKLAMA
REKLAMA

Avinas

Po Avino ženklu gimusi mama emocijų tikrai neslėps savo viduje. Elgtis pedagogiškai, griežtai pagal taisykles jai svetima. Net ir stengdamasi tai daryti ji mielai leis kartkartėmis sulaužyti nusistovėjusią tvarką. Ji pati puikiai žino, kad idealių mamų nebūna, tad nė nesistengs tokia būti ir savęs sprausti į kokius nors visuomenės nustatytus rėmus. Ši mama unikali tuo, kad ne pati dejuos, kaip jai sunku suspėti paskui vaiką, o veikiau savo atžalas stebins – ir kaip gi ji nepavargsta? Energijos, entuziazmo ir fantazijos jai tikrai niekada nepristigs.

REKLAMA

Jautis

Visų pirma ji stengis savo vaikam užtikrinti saugumą – tiek fizine, tiek materialine prasme. Ji atlaidžiai vertins vaiko išdaigas, stengsis elgtis pedagogiškai, nuosekliai, išmušti ją iš vėžių – ne taip jau lengva. Užaugę vaikai paprastai mielai skuba į savo gimtuosius namus, pas mamą – nes mama Jautis moka sukurti namuose jaukią, mielą atmosferą, o virtuvėje sukiojasi kaip tikra profesionalė. Tiesa, kartais gali perlenkti lazdą savo beatodairišku griežtumu, principingumu, perdėta globa.

REKLAMA
REKLAMA

Dvyniai

Komunikabili, linksma, žaisminga mama, gimusi po Dvynių ženklu, namus užpildo klegesio ir juoko. Ji mielai čiauška su vaikais, prigalvoja įvairiausių žaidimų ir niekada nepavargs atsakinėti net į kvailiausius atžalų klausimus. Tiesa, ne taip jau retai Dvynių mama tiek įsijaučia į vaikiškas šėliones, kad užsimiršta ir pati virsta vaiku: gali ne juokais įsižeisti sugavusi, kad jos atžala sukčiauja žaisdamas stalo žaidimą ar visai rimtai susipykti dėl žaislo, kuris patinka ir jai, ir vaikui. Ši mama nepavargs aiškintis, svarstyti, aptarinėti įvairių vaiko gyvenimo aspektų. Ji turi abę interesų ir įvairiausių reikalų, o juos tvarkydama mielai su savimi ima vaiką. Juk geriausias auklėtojas – pats gyvenimas!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėžys

Savo vaikus ji liete aplieja meile. Kai kada tiems vaikams gali atrodyti, kad jie yra ne užliejami, o tiesiog skandinami šiame mamos glėbyje. Ji rūpinasi buitimi, vaikų kasdiene gerove, jos namuose viskas sustyguota: iš vakaro sudedami švarūs rūbeliai, vos vaikams pakirdus – ant stalo jau laukia pusryčiai. Tobula mama? Galbūt. Kita vertus, būtent po Vėžio ženklu gimusioms mamoms labiausiai reikia išmokti... atsiriboti nuo atžalų, suteikti jiems daugiau laisvės, savarankiškumo, sukurti daugiau progų iniciatyvai. Taip pat kyla didelis pavojus, kad ši mama savo vaikus iš pernelyg didelės meilės per daug išlepins. Užuot mokiusi, kaip elgtis užklupus sunkumams, ji stengiasi savo vaiką apsaugoti, netgi nuo tų sunkumų, su kuriais vaikas jau puikiausiai galėtų susidoroti pats.

REKLAMA

Liūtas

Vaikas – bene vienintelis žmogus pasaulyje, dėl kurio mama Liūtė galėtų paminti savo principus, užleisti karališką sostą ir pasitraukti į antrą planą. Nes ji linkusi susitapatinti su vaiku, jo pergalės tampa jos pačios asmeninėmis pergalėmis. Tiesi, atvira, optimistiška mama pasirengusi kartu su savo atžalomis užkariauti visą pasaulį. Ji skatins vaiką dalyvauti įvairiose veiklose, siekti gerų rezultatų. Ir jei pati mama Liūtė ne itin mėgsta dalyvauti konkursuose, ypač jei nors truputį abejoja savo galimybėmis laimėti, tai atžalą ragins dalyvauti visur kur tik įmanoma. Ir, žinoma, pati noriai atstovaus, rūpinsis, talkininkaus, mobilizuos visas jėgas pergalei, kad ir kas tai bebūtų – gatvės krepšinio turnyras ar mažųjų mis konkursas. Deja, įsismaginusi mama Liūtė gali visai pamiršti, kas vis dėlto labiau trokšta pergalės laurų – ar tas, kuris dalyvauja, ar ji pati.

REKLAMA

Mergelė

Konrolė – štai raktinis po Mergelės ženklu gimusios mamos žodis. Ji reikalauja, kad visa šeima elgtųsi taip, kaip pridera, jai patinka kai namuose – tvarka ir ramybė. Spontaniški poelgiai, kūrybinis polėkis – visa tai įmanoma mamos Mergelės viešpatijoje tik tuo atveju, jei viskas kruopščiai suplanuota ir apgalvota. Tai mama, kuri įtariai žvelgia į naujoves, todėl maža vilties, kad leistų savo atžalą į ugdymo įstaigą, kur dirbama pagal eksperimentinę programą. Ji praktiška ir sumani, išvirs sriubą iš kirvio, sukurs namų jaukumą net palapinėje. Asketišką jaukumą. Nes Mergelė negali pakęsti pertekliaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarstyklės

Prieš pagirdama ar nubausdama atžalą ši mama nuodugniai apsvarstys visus UŽ ir PRIEŠ. Tai nereiškia, kad ji – neapsisprendusi ar neturi savo nuomonės. Veikiau ji bijo pasielgti neteisingai. O kadangi daug svarsto, analizuoja ir galvoja, nuolat suvokia, kad nėra absoliučiai teisingo ar neteisingo pasirinkimo. Taigi vengia ką nors daryti „ant karštųjų“. Užtai daug kalbasi, bendrauja, žaidžia kartu su vaiku – dažniausiai tai ir yra patikimiausias būdas vaiką pagirti ir pamaloninti, be to, suteikia progą užbėgti nemalonumams už akių, taigi nebelieka už ką bausti. Beje, vaikai – pagrindinis griaunamasis Svarstyklių biudžeto faktorius. Iš prigimties mėgstančios puoštis Svarstyklės, vos susilaukę atžalų, ima rūpintis jau nebe tik savo, bet ir savo mylimiausių žmogučių įvaidžiu, stengiasi supirkti jiems viską, kas gražiausia ir geriausia. O tai gali būti rimtas smūgis šeimos biudžetui.

REKLAMA

Skorpionas

Ši mama kupina energijos, o jei entuziazmo nestinga ir jos atžalai – tai išties puikus ir daug nuveikti galintis duetas. Ši mama noriai asistuos vaikui, padės jam surasti teisingiausią sprendimą, atsirinkti, kas gyvenime svarbu, o kas gali ir palūkėti. Tai ryški asmenybė, kuri į savo vaikus taip pat žvelgia ne kaip į gležnus daigelius, o kaip į stiprias, savarankiškas asmenybes, kurioms reikia tik šiek tiek padėti. Ji niekada negniuždyus vaiko savarankiškumo, skatins jį savo jėgomis atlikti kuo daugiau. Taigi tikėtina, kad būtent Skorpionų mamų auklėjami mažyliai pirmiau nei kiti bendraamžiai išmoks patys apsirengti, užsirišti batus, o vėliau – sėkmingai žingsniuoti į savarankišką gyvenimą.

REKLAMA

Šaulys

Optimizmas, entuziazmas, žaismingumas – štai pagrindinės po Šaulio ženklu gimusių mamų savybės. Azartiškos ir vietoje nenustygstančios Šaulės garantuoja savo atžaloms įvairų, turiningą laisvalaikį. Jų namuose niekada nepristigs idėjų ir fantazijos, čia bus pilna vaikų darbelių, o vietoje prabangos ir madingų daikčiukų veikiau išvysite vaiko fizinį aktyvumą skatinančių interjero detalių: kopėtėlių, kamuolių, turniką. Mokyklą lankančioms atžaloms mamos Šaulės skubės supirkti viską, ko reikia, ir dar daugiau: ne tik atlasą, bet ir gaublį, ne tik pieštukų, bet ir vandeninių, akrilinių ir net aliejinių dažų. „kurti, tobulėti ir ieškoti“ – štai devizas, kuriuo jos vadovaujasi auklėdamos atžalas. Šios mamos net ir bausmes vertina kūrybingai. Todėl labai tikėtina, kad situacijose, kai kitos mamos tradiciškai uždraustų vaikui savaitę žiūrėti televizorių, Šaulė mama pasielgs neįprastai: lieps sutvarkyti namų kiemą, dailyraščiu perrašyti kelių eismo taisykles ar perskaityti „Karą ir taiką“ originalo kalba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ožiaragis

Iš pirmo žvilgsnio ji – šalta ir neemocionali. Tačiau visada puls į pagalbą savo vaikui ir kiekvienoje situacijoje priims patį išmintingiausią sprendimą. Mama, gimusi po Ožiaragio ženklu, savo vaiką jau nuo vystyklų regi karjeros viršūnėje. Tad pedantiškai ir nuosekliai darys viską, kad jis žingsnis po žingsnio į tą viršūnę po keliasdešimties metų ir užkoptų. Ji nuosekli, reikli, nelinkusi nusileisti ir derėtis, lengvai nuspėjama. Veikiausiai anksčiau ar vėliau suvoks, kad kiekviena atžala randa būdą jos nustatytas taisykles apeiti. Kita vertus, gali būti rami: nuosekliai nuo lopšio diegta išmintis ir moralinės vertybės niekur nedings, kiek pamaištavęs vaikas vis tiek jas prisimins ir turės omeny. Taigi mamos atkaklumas ir pareigingumas nenueis perniek.

REKLAMA

Vandenis

Pati mama iš prigimties – teisybės ir naujos patirties ieškotoja. Be abejo, šia savo aistra stengsis užkrėsti ir atžalas: skatins juos domėtis viskuo. Būtent ši mama drąsiai ragins sūnų mokytis tapybos ant šilko, o dukrą – nueiti bent į keletą futbolo treniruočių. Ne todėl, kad jiems tai įdomu, o todėl, kad pabandytų – juk nepabandžius negali žinoti, ar patiks. Ji pati skrajoja padebesiais ir trokšta savo atžaloms parodyti pasaulį iš paukščio skrydžio. Po Vandenio ženklu gimusi mama nepails žaisti vaidmeninių žaidimų, sukurs vaikui neįtikėtinų situacijų, jo fantazijų pasaulį pavers realybe. Tegul tik jis fantazuoja! Svarbiausia – kad tik išmokytų savo atžalas iš visos potyrių gausos išsirinkti, kas yra tikra ir jiems artima, o kas – antraeiliai dalykai.

REKLAMA

Žuvys

Ši mama visada pasirengusi paguosti, apgaubti meile ir švelnumu, nukelti į svajonių pasaulį. Tai svajotoja, nuolat atsiribojusi nuo realybės. Tačiau visada gerbs ir puoselės savo vaiko individualumą, kad ir koks jis bebūtų. Be abejo, tai – gerų mamos ir vaiko santykių pagrindas. Bet kartais kyla pavojus, kad mama neįžvelgs vaiko elgesio problemų. Šiai mamai visų pirma reikėtų išmokti ne tik toleruoti kilusias problemas, bet ir jas spręsti. Beje, šią mamą ne taip lengva apgauti, ja manipuliuoti. Nuo problemų linkusi bėgti Žuvis tiesiog atsiriboja, o ne imasi iniciatyvos. Nors ji nepraktiška, išsiblaškiusi ir užmarši, apdovanos savo mažylius nepaprastais išgyvenimais ir potyriais. Na tai kas, kad pietų miegui laiko neliks – užtai visą dieną galėsite klajoti miesto gatvėmis, valgyti ledus ir mėtyti į fontaną akmenėlius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų