REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Animacinis nuotykių filmas „Pelėdų karalystės sargai“ žavi ir pasakiškais vaizdais, ir nepakartojamu 3D. Ypač žiūrovus sužavėjo įspūdingos pelėdų kovų scenos. „Pelėdų mūšiai atrodo neįtikėtinai“, – po filmo premjeros kalbėjo žiūrovai.

REKLAMA
REKLAMA

Nenuostabu, nes efektingos, stilizuotos kovų scenos ir išgarsino filmo režisierių Zacką Snyderį („300“). „Mūšiai jo filmuose tarsi kovos menų baletas“, – teigia kino apžvalgininkai.

REKLAMA

Kurdamas šį filmą, režisierius ryžosi peržengti tradicinės animacijos ribas ir kuo tikroviškiau atvaizduoti pelėdų batalijas.

Nors dailininkai atidžiai studijavo pelėdas, jų įpročius ir kovos būdus, režisierius pageidavo, kad kovų scenas iš pradžių atliktų „Pelėdų kaskadininkų komanda“. „Norėjau, kad dailininkai užfiksuotų kovojančių kaskadininkų kūno kalbą“, – paaiškino Zackas Snyderis. Režisierius norėjo, kad mūšių scenos, kovotojų energija ir emocijos filme atrodytų kuo tikroviškesnės.

REKLAMA
REKLAMA

Persirengę pelėdomis, kaskadininkai, padedami choreografų ir kovos menų žinovų, atliko kovos šokį – kiekvienas kovotojo judesys buvo fiksuojamas filmo kameromis. Vėliau dailininkai iki smulkmenų atkūrė kovotojų gestus ir pritaikė juos animaciniams filmo personažams.

„Tai buvo neįprastas reginys – kameros užfiksavo kiekvieną kaskadininkų judesį. Dailininkai kadras po kadro peržiūrėjo viską. Mes, žinome, išdailinome viską, tačiau choreografija ir kameros judėjimas buvo atkartoti labai tiksliai – mūšiai šiame filme atrodo nuostabiai“, – sakė filmo montažo režisierius Davidas Burrowsas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų