REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darganotą spalio 21-osios vakarą Vilniuje prasidėjo žmogaus teisių kino festivalis „Ad Hoc: Nepatogus Kinas 2010“, kurį atidarė režisieriaus iš Belgijos filmas „Du paradai, du pasauliai... Viena Europa?“.

REKLAMA
REKLAMA

Filme pasakojama apie Lietuvoje gegužės mėnesį vykusias eitynes „Už lygybę!". Filme užfiksuoti ne tik eitynių dalyvių, bet ir žinomų Lietuvos politikų pasisakymai, daug diskusijų sukėlusios televizijos laidos „Valanda su Rūta“ ištraukos. Filmo kūrėjai kalbino eitynių dalyvius bei fiksavo tai, kad vyko Vilniuje jų metu – policijos ir protestuotojų susirėmimus, kai kurių Seimo narių agresyviai reikštą pasipiktinimą renginiu ir pan.

REKLAMA

Atidarymo filmą stebėjo pilna „Skalvijos“ kino teatro salė: tarp žiūrovų buvo ne tik Belgijos, Čekijos ambasadoriai, Nyderlandų, JAV, Švedijos, Prancūzijos, Norvegijos ir kitų valstybių ambasadų darbuotojai, bet ir Lietuvos Seimo nariai.

Filmo premjeroje apsilankė ir Seimo žmogaus teisių komiteto pirmininkas Arminas Lydeka, seimo nariai Vytenis Povilas Andriukaitis, Algirdas Sysas. Renginyje taip pat dalyvavo įvairių nevyriausybinių organizacijų atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip atidarymo metu sakė patys organizatoriai, nors festivalyje bus daug gerų filmų, nebuvo sunku pasirinkti atidarymo filmą. Deja, šiemet festivalyje nebus pristatomas nė venas lietuvių režisieriaus filmas.

Žmogaus teisių kino festivalis „Ad Hoc: Nepatogus Kinas“ pakvies žiūrovus į 187 nemokamas kino peržiūras Vilniuje ir kituose miestuose, į festivalį atvyks ir nemažai pristatomų filmų režisierių, tad organizatoriai suteiks žiūrovams galimybę ne tik pasimėgauti geru kinu, bet ir pabendrauti su jo kūrėjais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų