REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koks yra lenkų milijonierius? Darbštus, tačiau nedraugaujantis su sportu ir kultūra.

Šiandieniniai lenkų milijonieriai nepaveldėjo savo turtų, jie patys juos uždirbo savo darbu. Jie nemėgsta demonstruoti savo turtų. Skirtingai negu Vakarų Europos milijonieriai, lenkų milijonieriai nesportuoja. Laiko jie neturi ir turtingam kultūriniam gyvenimui, rašo wyborcza.biz.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas

Taigi, koks yra lenkų milijonierius? Kas jį sieja su turtingais vokiečiais, austrais ar italais? Į šiuos klausimus atsako tyrimas, atliktas su keliomis dešimtimis lenkų milijonierių – žmonių, kurių turtas ne mažesnis kaip 1 milijonas zlotų. Tyrimą „Pekao“ banko pavedimu atliko mokslinių tyrimų institutas SMG/KRC. Panašūs tyrimai, tik su didesne milijonierių grupe atlikti Italijoje, Austrijoje ir Vokietijoje (iš viso keturiose šalyse pasikalbėta maždaug su 600 žmonių).

REKLAMA

Rezultatai

Lenkų milijonieriai – tai vienarūšė grupė. Dauguma jų yra pirmos kartos ir turtus susikrovė savo darbu. Paprastai tai mažų arba vidutinių firmų savininkai ir didelių korporacijų valdybų nariai. Dauguma kilę iš neturtingų šeimų, todėl dažnai jų bičiuliais būna asmenys, turintys daug mažiau turto.

Tuo tarpu Vokietijos, Austrijos ir Italijos milijonierius galima suskirstyti net į šešias grupes. Lenkijoje turto šaknys nesiekia tolimos praeities. Likusiose trijose šalyse daug daugiau turto, sukaupto per kelias kartas, tad šių šalių milijonieriai užauga prabangoje, kuri jiems yra natūrali aplinka.

REKLAMA
REKLAMA

Į teatrą – tik progai pasitaikius

Lenkų milijonieriai greičiau primena viduriniąją klasę. Jeigu žmogus aukštos kultūros, tai, progai pasitaikius, nueina į teatrą. Tuo tarpu užsienyje dalyvavimas kultūriniame gyvenime yra statuso simbolis. Tai ne tik kultūros ,,stebėjimas“, bet ir asmeninis dalyvavimas kultūriniame gyvenime. Italijoje ir Austrijoje atliktų tyrimų rezultatai rodo, kad, pavyzdžiui, milijonieriai aktyviai dalyvauja dainavimo, piešimo ar tapybos pamokose.

Panašus santykis ir su sportu. Lenkai dažniau kviečia stebėti sporto varžybas, o ne sportuoti. Aktyviai sportuoja mažiau negu trečdalis apklaustų žmonių. Austrijoje gerokai daugiau kaip pusė apklaustų milijonierių aktyviai sportuoja. Greta tradicinių sporto šakų populiarios ekstremalaus sporto šakos(pvz., alpinizmas) ir taip vadinamos elitinės sporto šakos (pvz., golfas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vertybė – šeima

Lenkų milijonieriai, skirtingai negu Vakarų šalių, nemėgsta demonstruoti savo turto. Turtas šioje šalyje ir toliau asocijuojasi su nelegalia jo kilme, apsukrumu ar tiesiog vagyste. Todėl turtingas lenkas važinėja brangiu, labai geru, bet ne įmantriu automobiliu.

Panašumai? Jie dažniausiai pastebėti vertybių, tikslų ir troškimų srityje. Tarp paminėtų vertybių, kuriomis remiamasi visose keturiose šalyse, yra darbas, atsakomybė, nepriklausomybė, dorumas ir sąžiningumas. Visiems labai svarbi yra šeima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų