REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gamtoje gyvenantys delfinai, naudodamiesi savo uodegomis, išmoksta vaikščioti vandens paviršiumi, teigia biologai.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl savo žaismingumo vertinami žinduoliai šį savo įgūdį lavina tiesiog šiaip sau, teigia Banginių ir delfinų išsaugojimo draugija Australijoje, rašo telegraph.co.uk.

REKLAMA

Delfinų vaikščiojimas ant uodegos neatlieka jokios praktinės funkcijos, jis lyginamas su žmonių šokiais.

Draugijos narys, mokslininkas Mike'as Bossley, Port Adelaidės delfinus stebintis jau 24 metus, teigia užfiksavęs, kaip ant uodegų vaikšto dvi delfinų patelės, pavadintos Billie ir Wave.

Dabar šiuos įgūdžius laviną ir kiti gyvūnai – Wave jauniklis Tallula, Bianca ir jos jauniklė Hope ir kita jauniklė Bubbles.

Ant uodegų vaikštantys delfinai gamtoje pastebimi labai retai. Per tūkstančius stebėjimų valandų užfiksuotas vos vienas kitas taip darantis Port Adelaidės delfinas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau dabar Port Adelaidės delfinai ant uodegų vaikšto labai dažnai. Manoma, kad to jie išmoko iš Billie, kuri prieš 22 metus trumpą laiką gyveno pramogų parke.

„Kiek mums žinoma, toks vaikščiojimas neatlieka jokios praktinės funkcijos ir atliekamas tiesiog savam malonumui, kaip ir žmonių šokiai ar gimnastika. Taigi tai svarbus žmonių ir delfinų elgesio panašumų pavyzdys“, – kalbėjo M. Bossley.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų