REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienos poros sekso moters menstruacijų metu atsisako, kitos – ir toliau mėgaujasi intymiais malonumais. Dar kiti – svarsto, ar tuo užsiimti saugu? Atsakymai į dažniausiai kylančius klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Ar saugu mylėtis per menstruacijas? Dauguma vyrų ir moterų nerimauja, jog lytinė sueitis menstruacijų metu yra žalinga. Tačiau daugumoje kultūrų ir religijų seksas per mėnesines laikomas absoliučiai normaliu ir visiškai nekenksmingu sveikatai.

REKLAMA

Nerimas paprastai kyla dėl klaidingo kraujo suvokimo: dauguma merginų nuo jauno amžiaus susidarė įspūdį, kad jis yra nešvarus, purvinas, todėl turėtų būti visada slepiamas.

Tačiau menstruacinis kraujas yra visiškai natūralus kūno skystis ir negali kaip nors paveikti vyro penio ar moters lytinių organų. Jeigu tai abiem partneriams visiškai priimtina, jie gali drąsiai, nebijodami jokio neigiamo poveikio šiuo moters periodu užsiiminėti seksu.

REKLAMA
REKLAMA

O kaip oralinis seksas? Nors daugumai vyrų bei moterų oralinis seksas menstruacijų metu neatrodo žavus, nepaisant to nemažai porų juo vis tik užsiiminėja. Svarbu žinoti, kad ir toks intymaus bendravimo būdas yra absoliučiai saugus bei neturi jokio neigiamo poveikio asmenų sveikatai.

Ar seksas iš tikrųjų sumažina menstruacinius skausmus? Daugelis moterų iš tikrųjų pastebėjo, kad seksas padeda ištverti skausmingas mėnesines, sumažina spazmus.

Ar mylintis mėnesinių metu galima pastoti? Nors teoriškai tai įmanoma, tačiau praktiškai – pasitaiko itin retai. Menstruacijų metu pasišalina ne tik atsidalijęs vidinis gimdos gleivinės sluoksnis, bet ir neapvaisintas kiaušinėlis – tai reiškia, kad tuo metu kiaušintakiuose nėra galimo apvaisinti naujo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sakoma, jog per mėnesines mylintis be apsisaugojimo priemonių galimybė pastoti vis tik egzistuoja. Reikia turėti galvoje, kad į moters makštį patekusi sperma čia išsilaiko kelias dienas. Kai kurioms moterims ovuliacija įvyksta pačioje menstruacijų pabaigoje, todėl užsilikusi sperma dar gali būti gyvybinga ir apvaisinti naująjį kiaušinėlį.

Kaip išvengti netvarkos, kuri atsiranda mylintis menstruacijų metu? Dažniausiai moterys ir vyrai atsisako sekso per menstruacijas būtent dėl netvarkos, kurią sukelia tekantis kraujas.

REKLAMA

Tačiau nedidelis išankstinis pasirengimas gali šias problemas visiškai išspręsti. Jeigu vis tik nutarėte pasimylėti mėnesinių metu, prieš tai pasirūpinkite rankšluosčiais ar papildomomis antklodėmis, kurias pasitiesite po savimi. Taip pat reikia turėti galvoje, kad tinkamiausios visos pozos, kada moteris guli ant nugaros – taip sumažinamas kraujo tekėjimas.

Nebūtų nuostabu, jeigu pagalvotumėte apie kai kurių apsaugos nuo nėštumo priemonių, pavyzdžiui, diafragmos, vartojimą.

Iš tikrųjų, tai gali sudaryti barjerą tekančiam kraujui, tačiau jeigu nutarsite imtis šių ar panašių priemonių, tuo jokiais būdais nepiktnaudžiaukite. Šis kraujo stabdymo būdas galimas tik trumpam periodui sekso metu, o ne per visą menstruacijų laikotarpį. Priešingu atveju, labai nesudėtingai galima stipriai pakenkti sveikatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų