REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nėštumas ir gimdymas – įstabus laikotarpis kiekvienos poros gyvenime. Kaip jį nuspalvinti moderniais ritualais? Naujoves kuriantys dizaineriai ir išradėjai siūlo atnaujinti savo ir visuomenės požiūrį į šį svarbų gyvenimo etapą.

REKLAMA
REKLAMA

Ar gali nauji ritualai ir produktai padėti išsaugoti unikalius prisiminimus, sustiprinti poros tarpusavio ryšius ir netgi teigiamas visuomenės nuostatas? Keletas idėjų išties žada globalinį atšilimą šioje subtilioje srityje!

REKLAMA

Laukimo apyrankė

Nėštumo apyrankė – tai inovacija, kuri padėtų išvengti daugybės nesusipratimų nėštumo pradžioje. Paprasta rausva apyrankė, sukurta dizainerės Katie Clark, galėtų papuošti moters ranką nuo pirmųjų dienų, vos ji sužinos apie nėštumą. Tai taptų ir pasididžiavimo simboliu, ir švelniu priminimu aplinkiniams, kad moters padėtis – ypatinga. Galbūt tai paskatintų viešajame transporte užleisti vietą pirmųjų mėnesių pykinimą kenčiančiai nėštukei tada, kai to labiausiai reikia, o ne tada, kai pilvukas jau akivaizdžiai pūpso.

REKLAMA
REKLAMA

Asmeninės žirklės

 

Virkštelės nukirpimas – vienas simbolinių veiksmų, reiškiantis galutinį fizinį vaisiaus atsiskyrimą nuo mamos kūno. Deja, vėliau išskyrus bambą, kurią kiekvienas turime ant pilvo, niekas šios jaudinančios akimirkos neprimena. Dizaineris Elger Oberweiz sukūrė specialias chirurgines žirkles, puoštas auksiniu žiedu, kuris po virkštelės nukirpimo gali būti nešiojamas ant grandinėlės kaip pakabukas.

Lošimas likimo stiliumi

 

Dar vienas dizainerio Mark Fisher siūlymas gali sukelti prieštaringų diskusijų. Arba tapti solidžiu išbandymu būsimiesiems tėvams. Kaip žinia, tai, koks bus jūsų kūdikis, daugiausia lemia genų kombinacija. Galimybių – milijonai. Ir ne visada galutinis rezultatas sutampa su tuo, kaip jūs viską įsivaizdavote.

Todėl dizaineris siūlo būsimiesiems tėvams pažaisti žaidimą: mesti kauliukus, kurie atsitiktine tvarka išmes keletą kombinacijų, koks galėtų būti jūsų kūdikis. Tada pamėginkite įsivaizduoti, kaip elgtumėtės vienoje ar kitoje situacijoje, kaip reaguotumėte, ar esate pasirengę ne tik stulbinančiai geroms, bet ir niūresnėms žinioms?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų