REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Google“ jau kuris laikas žada naują alternatyvą populiariausioms kompiuterių operacinėms sistemoms, ir panašu, kad netrukus ją jau bus galima išmėginti.

REKLAMA
REKLAMA

Jau daugiau nei dešimtmetį kompiuterių vartotojai turi skurdų pasirinkimą – „Windows“ arba „Mac OS“ (operation system – operacinė sistema). Žinoma, dar yra ir „Linux, tačiau ji vis dar laikoma tinkama tik tiems, kurie gerai išmano kompiuterius, ir niekaip nesuranda kelio iki vidutinio vartotojo.

REKLAMA

„Google“ nutarė kiek pakeisti šią situaciją, iš kurios daugiausia laimi „Microsoft“, ir netrukus pasiūlyti naują operacinę sistemą – „Chrome OS“. Jos partneriai šiame projekte – keliolika pasaulinių IT kompanijų, tokių kaip „Qualcomm“, „Acer“, „Asus“, „Toshiba“, „Hewlett-Packard“, „Adobe“, „Texas Instruments“, „Lenovo“ ir kitos.

Be abejo, „Google“ turės įdėti nemažai pastangų, norėdama pasigalynėti su „Microsoft“ ir „Apple“, ypač žinant, kad abi šios kompanijos turi milijonus lojalių vartotojų, tačiau vienas privalumas jau žinomas – „Chrome OS“ bus nemokama.

REKLAMA
REKLAMA

Ji bus pritaikyta dirbti interneto kompiuteriuose  – tokiuose, kur didžioji dalis darbo yra atliekama „debesyje“ – internete, o kompiuteryje matomas tik šio darbo rezultatas. „Google“ sumanymas  sukurti vadinamą „ploną klientą“ – greitą ir patikimą operacinę sistemą kompiuteriams be sunkiasvorių programų, kurios pagrindu būtų jau sukurta ir gana populiari „Google“ interneto naršyklė „Chrome“.

Tikimasi, kad „Chrome OS“ gali pasirodyti jau šiemet, ir, jei tik bus sėkminga, „Google“ gali pamėginti kiek pastumti rinkoje „Apple“ „iPad“ kompiuterį, sukurdama savo planšetinį kompiuterį su naująja operacine sistema.

Tiesa, nereikia pamiršti, kad ne vienas blynas „Google“ ir prisvilo – pavyzdžiui, paslaugos „Google Answers“, „Google Wave“ ar mobilusis telefonas „Nexus One“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų