REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savininkė šuns nusprendė atsikratyti nunuodydama jį išmetamosiomis automobilio dujomis.

Kaišiadorių rajone moteris žiauriai bandė atsikratyti savo seno augintinio – šuo buvo marinamas prie automobilio duslintuvo pririštame maiše.

REKLAMA
REKLAMA

Šį žiauraus elgesio su gyvūnais atvejį ketvirtadienio vakarą nustatė Kaišiadorių rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai kartu su rajono policijos pareigūnais.

REKLAMA

Pasak Kaišiadorių rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko Marijono Kriaučiūno, ketvirtadienio vakarą buvo gautas rajono mobilios policijos patrulio pranešimas, kad Pravieniškėse žiauriai kankinamas šuo. Gyvūną siekta nunuodyti išmetamosiomis automobilio dujomis. Policijos patrulis įvykio vietoje pamatė, kad prie duslintuvo vamzdžio pririštas plastikinių siūlų maišas, o jame guli leisgyvis šuo. Maiše laikytas apie 12 metų amžiaus rudos spalvos kiemsargis, gavęs gryno oro, atsigavo.

REKLAMA
REKLAMA

Į įvykio vietą atvykusiems Kaišiadorių rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ir Kaišiadorių policijos komisariato policijos pareigūnams šuns savininkė V. T. aiškino, jog „iki šio incidento šuo buvo laikomas bute. „ Anot jos, stuburą jos augintiniui prieš maždaug 5 metus buvo perkandęs didelis šuo. Nuo to laiko šuo nebelaikė šlapimo. Buvo vedamas pasivaikščioti tris kartus per dieną, bet, pasak moters, „eidavo svyruodamas, sunkiai valdė užpakalinę dalį ir vis tiek namuose padarydavo balučių".

Tad savininkė ir nusprendė jo atsikratyti nunuodydama jį išmetamosiomis automobilio dujomis, „taip palengvindama jo kančias“.

Po šio incidento šuo buvo nuvežtas į Kaišiadorių rajono veterinarijos tarnybą. „Gyvūną apžiūrėjo veterinarijos gydytojas, jam buvo suteikta pagalba. Šiandien šuo buvo perduotas atvykusiai Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ atstovei. Už tokį žiaurų elgesį su gyvūnais šuns savininkei bus skirtos atitinkamos administracinės nuobaudos“, – sakė M. Kriščiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų