REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į naktinį klubą „Martini" mėginęs įeiti jaunuolis išsitraukė ginklą. Kol atvyko policijos pareigūnai, ginkluotas vaikinas spėjo per visą bulvarą nupėdinti į kitą naktinį klubą ir pašiurpinti ten dirbančius apsaugos darbuotojus.

REKLAMA
REKLAMA

Naktiniai klubai ir toliau kaip magnetas traukia nusikaltėlius, kurie jaučiasi nebaudžiami ir tampa vis įžūlesni. Naktį į sekmadienį net dviejuose miesto naktiniuose klubuose šlaistėsi ginkluotas jaunuolis, kuris ginklu grasino apsaugos darbuotojams. Kitam jaunuoliui, užpultam netoli klubo „Martini", sužvėrėję plėšikai žiebtuvėliu degino rankos pirštus.

REKLAMA

Nors Šiaulių politikai jau buvo pasišovę trumpinti naktinių klubų darbo laiką, tačiau nepaisydamas nusikaltimų statistikos šiuos klubus stojo ginti Šiaulių miesto policijos viršininkas Rimvydas Šlekys. Paaiškėjo, jog miesto policijos galva net nepasirūpino, kad policininkai naktinių klubų darbo metu naktimis patruliuotų Šiaulių miesto bulvare, kuriame įsikūrę dauguma „kabokų". Policininkai savo darbą pavedė vaizdo stebėjimo kameroms.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai smarkuolį sučiupo tik kitame klube

Anot policijos pareigūnų, iš pradžių revolveriu ginkluotas vaikinas apsilankė Vilniaus gatvėje esančiame naktiniame klube „Martini" ir šio klubo apsaugos darbuotojams pagrasino revolveriu. Praėjus maždaug 20 minučių grasintojas palikęs minėtą klubą užsuko į kitą naktinį klubą - „Pegasas" ir pakartojo savo veiksmus.

Iškviesti policijos pareigūnai sulaikė ginkluotą smarkuolį ir nuvežė į Šiaulių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Jaunuolis ir ten nenurimo: elgėsi įžūliai ir iškoneveikė teisėtvarkos sergėtojus. Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirminiais duomenimis, revolveris, kuriuo grasino chuliganai, buvo dujinis, tad šiam ginklui laikyti, anot policijos pareigūnų, leidimo nereikia. Ginklas paimtas tyrimui, tad artimiausiu metu policijos pareigūnai turėtų gauti išsamesnę informaciją.

Ginkluotas jaunuolis spėjo nubėgti į kitą klubą

„Buvo du jaunuoliai, kurie labai norėjo įeiti į klubą ir niekas jų neįleido. Apsaugos darbuotojams vaikinai galėjo pasirodyti agresyviai nusiteikę. Vienas iš jų kitą jaunuolį nusivedė nuo durų, o apsaugos darbuotojai netrukus iškvietė policiją", - pasakoja naktinio klubo „Martini" direktoriumi prisistatęs Redas Misiulis. Anot jo, kol policijos pareigūnai atvažiavo į klubą, vaikinų jau nebebuvo. Kaip apsaugininkai minėjo savo direktoriui, ginklas buvo panašus į dujinį pistoletą.

REKLAMA

„Jis turbūt tradiciškai norėjo užeiti, o apsauginiai neleido", - apie revolveriu apsaugos darbuotojams grasinusį jaunuolį „Šiaulių naujienoms" pasakojo naktinio klubo „Pegasas" direktorius Evaldas Gelžinis. Jo žiniomis, incidentas klubo vestibiulyje greitai baigėsi – policininkai ginkluotą vaikiną išsivedė.

Patruliams bulvare nėra ką veikti?

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės klausiame, kodėl policijos pareigūnai ginkluoto jaunuolio nesučiupo naktiniame klube „Martini", o laukė, kol jis pereis visą bulvarą ir atsidurs klube „Pegasas"? Policijos atstovė spaudai atsakė, kad teisėtvarkos sergėtojai esą greitai sureagavo į pranešimą apie „Martinio" klube siautėjantį jaunuolį, bet nuvykę į nurodytą vietą vaikino ten neberado.

REKLAMA

„Pareigūnai pradėjo važinėti ir bevažinėdami gavo kitą iškvietimą dėl „Pegaso", - pasakoja policijos atstovė spaudai.

Atrodė keista, kad įžūlus vaikinas naktį perėjo beveik visą pėsčiųjų bulvarą ir nesutiko nė vieno policininko. Todėl policijos atstovės spaudai paklausėme, ar į pareigūnų patruliavimo maršrutą įtrauktas pėsčiųjų bulvaras, kai dirba naktiniai klubai. G. Smagriūnienė iš karto negalėjo atsakyti ir pažadėjo pasidomėti.

Su policijos atstove susisiekėme vėliau. Anot G. Smagriūnienės, pėsčiųjų bulvaras naktinių klubų darbo metu į patruliavimo maršrutą apskritai nėra įtrauktas. Ji paaiškino, kad policijos pareigūnams naktį patruliuoti pėsčiųjų bulvare visai nėra reikalo. Esą nusikaltimus padedančios atskleisti vaizdo stebėjimo kameros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kameros – ne stebukladarės

Nusikaltimų statistika, rodo, kad mieste įrengtos vaizdo stebėjimo kameros nėra stebukladarės - incidentų netrūksta ne tik šalia klubų, bet ir jų viduje. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato statistika, kurią patys pareigūnai pateikė miesto Savivaldybės politikams, rodo, kad prie naktinių klubų siautėjantys nusikaltėliai – ne naujiena. „Karščiausiu tašku" būtų galima vadinti „Pegasą“: pernai čia užfiksuota daugiau kaip šimtas iškvietimų, šiemet situacija irgi nedžiuginanti.

REKLAMA

Praėjusiais metais prie naktinio klubo „Martini" užregistruota daugiau nei 50 įvairių pažeidimų, šiemet jų dar labiau padaugėjo. Čia būta vagysčių, muštynių bei kitų neramumų.

Ne ką ramesnė vieta ir aplink naktinį klubą „Mega". Šiaulių miesto policijos komisariato viršininko Rimvydo Šlekio pateikta informacija apie pažeidimus byloja, kad praėjusiais metais Šiaulių apskrities VPK Operatyvaus valdymo skyrius telefonu užregistravo 27 iškvietimus prie naktinio klubo „Mega". Šiemet šis skaičius jau gerokai didesnis.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų