REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Imbieriniai sausainiai – neatsiejami nuo didžiausių metų švenčių Vakarų šalyse. Gomurį kutenantis jų skonis daugeliui iš pradžių būna neįprastas ir netikėtas, o gaminimas – kiek keistas, mat tai vieni nedaugelio sausainių, kuriuose gausu įvairiausių prieskonių.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto kartą pagaminę šių sausainių pajusti jų skonį dar kartą, o namai po imbierinių sausainių kepimo dar ilgai kvepės švente.

REKLAMA

Reikės:

1 pakelio sviesto (200 g.)

2 kiaušinių

100 gramų rudojo cukraus

100 gramų baltojo cukraus

400 gramų kvietinių miltų

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Citrinos žievelės (galite įlašinti ir citrinos emulsijos)

Žiupsnio vanilinio cukraus

1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių

2 valgomųjų šaukštų cinamono

1/2 valgomojo šaukšto malto kardamono

1/2 valgomojo šaukšto malto muskato

2 valgomųjų šaukštų malto imbiero

Gaminimas:

Geriausia, jei gaminti sausainius pradėtumėte likus bent porai dienų iki šventės, mat sausainių tešlą reikėtų palaikyti šaldytuve bent parą.

REKLAMA
REKLAMA

Sviestą iš šaldytuvo ištraukite iš anksto – jis turi būti kambario temperatūros ir minkštas, kai pradėsite gaminti. Į vieną dubenį sumuškite kiaušinius, supilkite abiejų rūšių cukrų, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite. Tada sudėkite visus prieskonius iš, dar sykį gerai permaišę ruošiamą tešlą, įmaišykite į ją sviestą.

Į miltus sudėkite kepimo miltelius ir permaišę viską po truputį pilkite į minkomą tešlą. Greičiausiai pajusite, kada tešla bus tinkama sausainiams: ji turėtų nebelipti prie rankų, bet nebūti per kieta, tąsi. Paruoštą tešlą apsukite maistine plėvele ar padėkite į šaldytuvą taip, kad ši neturėtų galimybės džiūti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per naktį palaikę tešlą šaldytuve, kitą dieną galite imtis sausainių kepimo. Ištraukę iš šaldytuvo tešlą, rankose reikiamą jos kiekį sušildykite ir iškočiokite. Lakšto storis turėtų būti iki 0.5 cm – ne per plonas, kad galėtumėte paimti sausainį nuo stalo, ir ne per storas.

Sausainius galite gaminti naudodami specialias formeles arba kepti juos apvalius, išspausdami su stikline. Taip pat galite peiliu pjaustyti juosteles ir kepti tokius sausainius – viskas priklauso nuo jūsų fantazijos.

Sausainių skardą kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 15 minučių, arba iki kol gražiai paruduos.

REKLAMA

Jei norite, tokius sausainius galite puošti glajumi.

Glajui reikės:

1 kiaušinio baltymo

~200 gramų cukraus pudros

Žiupsnelio citrinos rūgšties

Visus ingredientus išplakite. Glajus turėtų būti tirštas, sunkiai varvantis – toks greitai išdžiūna ir nenubėga nuo sausainių, be to, ant jo puikiai laikosi įvairiausi pabarstai. Kaip puošite iškeptus sausainius – jūsų vaizduotės reikalas.

Linksmo šventinių sausainių kepimo!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų