REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viršsvorį, tarsi kryžių, milijonai žmonių neša virš savęs, o tai yra neišsenkamos pajamos firmoms, kurios gamina priemones lieknėjimui.

Dietos, treniruotės, badavimas, kalorijų skaičiavimas bet kurį veda iš proto: netgi sveikiausią ir dvasiškai stiprų žmogų. Turėtumėte suprasti, jog norint sulieknėti, visų pirma, reikia išsiaiškinti pagrindines priežastis kodėl tunkama.

REKLAMA
REKLAMA

Ir visgi, kodėl tunkame?

Pagrindinės priežastys yra paviršiuje: nereguliari mityba, persivalgymas, per didelė meilė saldumynams, riebiam maistui, miltiniams produktams, nebendravimas su sportu, nejudrus gyvenimo būdas ir genai.

Tačiau, mielosios, yra ir daugiau priežasčių, dėl kurių daugelis iš mūsų turi papildomų lašinukų.

REKLAMA

Tos priežastys yra psichologinės:

1) Bėgimas nuo problemų. Problemos darbe, nesėkmės asmeniniame gyvenime skatina mus atidaryti šaldytuvą, o ten – rūkyta dešra, koldūnai, majonezas, ikrai, šokoladas, tortukas, kepta vištytė ir viskas taip skanu... Suvalgysi lėkštutę ir, regis, dangus ne toks pilkas, ir gyvenimas ne toks žiaurus. Jei dar šie skanumynai „nepadovanotų“ mūsų kūnui papildomų kilogramų, būtu nuostabu, tiesa? Vildamiesi, mes pasąmonėje bandome pasislėpti nuo problemų: valgymas pakeičia mums laimę, kurios taip stinga realiame gyvenime. O toliau, karas su viršsvoriu, pralaimėjimas ir nesėkmės, nauji bandymai ir t.t.

Vietoj laimingo gyvenimo – kompleksų krūva: drovumas, nepasitikėjimas savimi, gėdijimasis ir įsitikinimas savo nepilnavertiškumu.

REKLAMA
REKLAMA

2) Šeimyninė. Kita priežastis kitokia. Sąlyginai ją galima pavadinti „viskas gerai“. Žmogui sekasi, jis daro sėkmingą karjerą ir atsipalaiduoja. Atrodo, kad siekti daugiau nėra ko: viskas, ko reikėjo – pasiekta. Galima leisti gyventi savo malonumui, o vienas iš malonumų...valgymas. Moterims tokia priežastimi tampa vedybos, pasinėrusi į maisto gaminimo procesus, labai sunku atsisakyti to, kas gaminama. Prisiragavusios į valias, po to papietavusios su žaviuoju sutuoktiniu, damos pačios nepastebi, kaip ima stambėti.

3) Permainų baimė. Tai dar viena priežastis stambėti. Po sulieknėjimo gyvenimas tikrai pasikeis: atsiras daugiau gerbėjų, kvietimai į kavinę ar diskotekas. Taip, atsiras ir pavyduolių, bet pasąmonėje žmogus gali būti nepasiruošęs permainoms, jį tenkina esamas gyvenimas, todėl jis neleidžia sau sulieknėti pats to neįtardamas.

Iš tiesų, viršsvorio priežasčių yra labai daug ir jos yra individualios, priklausančios nuo konkretaus žmogaus. Todėl prieš skelbiant karą viršsvoriui, būtinai įtraukite į jį ir drauges – keliese lieknėti daug smagiau!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų