REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Menų fabrikas „LOFTAS“ Vilniuje dar visai neseniai atvėrė savo duris, tačiau jau praėjusį savaitgalį jame vyko visiems elektroninės muzikos mylėtojams svarbus renginys – „ElectroXmas“ su iš Švedijos atvykusiais „Covenant“ priešakyje.

REKLAMA
REKLAMA

Skambios reklaminės frazės – „Kalėdas švęsime kitaip“, tačiau kiekvienas elektroninės muzikos mylėtojas prisipažins, kad šaltą vakarą kulniuojant „LOFTO“ link galvojo ne apie Kristaus gimimo šventę, o apie pagaliau į Vilnių atvykusius „Covenant“. „Bilietas rankose... Bet kol nepamatysiu, nepatikėsiu, kad jie tikrai atvažiavo“, – nekantrumą reiškė renginio lankytojai. Vis dėlto paaiškėjo, kad „ilgai laukus, galima ir dar palaukti“. Likus vos dienai iki koncerto, paskelbiama dar viena grupė – „Red Emprez“ iš Lenkijos.

REKLAMA

Laukimas neprailgo Nors „apšildančios“ grupės dažniausiai būna mažai girdėtos ir nemėgstamos, nes atideda laukiamos grupės pasirodymą, kaimynai lenkai lengvai pelnė publikos simpatijas kokybišku garsu ir sienų ramstyti neleidusiais ritmais.

Po trumpos pertraukės – ta akimirka, kurios visi taip laukė ir kuria buvo taip sunku patikėti. Švedai „Covenant“ tikrai Vilniuje. Erdvę užliejo pirmosios „Stalker“ natos, kūną persmelkė garso banga ir tapo sunku išstovėti nelinguojant į ritmą.

REKLAMA
REKLAMA

Grupės vokalistas Eskilas Simonssonas daug dėmesio skyrė bendravimui su publika: „Mes esame iš Švedijos, tai visai netoli – tereikia perplaukti vandenį, – juokavo jis. – Vakar buvome restorane ir buvom maloniai nustebinti, kad turime daug bendrų patiekalų su jumis, pavyzdžiui – šaltibarščius“, – savo pastebėjimais turbūt ir ne vieną klausytoją stebino E. Simonssonas.

Bet visa, kas gera, kada nors baigiasi. „Covenant“ nulipo nuo scenos, bet neilgam. Sugroti dar ne visi geriausi kūriniai, neišnaudotas visas turimas laikas. Taigi, formalus publikos prašymas „pakartoti“, ir jie sugrįžo. Nieko tai nestebino, bet klausytojams pavyko išsiprašyti ir dar vieną grupės išėjimą į sceną. Žinoma, jie turėjo pasiruošę ir daugiau kūrinių, bet ar tikrai tikėjosi tokio susidomėjimo? Dažnai tenka stebėti, kaip iš užsienio atvykusios žvaigždės nuoširdžiai stebisi, kai lietuviai moka dainų tekstus, šėlsta kartu su jais ir nenuilsdami prašo „daugiau“. Ne išimtis ir „Covenant“, kurių nuostabos kupini žvilgsniai išdavė, kad tokio šilto sutikimo jie nelaukė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neišvengiamai atėjo tas laikas, kai viskas sugrota, sudainuota ir reikia pripažinti, kad nuostabų vakarą toliau tęs tik DJ pasirodymai. „Stalker“, „We Stand Alone“, „Call the Ships to Port“ ir, žinoma, angliška dainos „Der Leiermann“ versija „Like Tears in Rain“. Visa tai nuskambėjo koncerto programoje, o grupės nuoširdumas, žmogiškumas ir gyvas bendravimas dar karta įrodė – elektroninė muzika gali būti gyva, turėti sielą ir prasismelkti į kiekvieną žmogų. Tik norint tai suprasti, reikia pajausti.

Galbūt „LOFTAS“ taps nuolatine tokio pobūdžio renginių vieta. Reikia pripažinti, kad po klubo „Vault“ uždarymo industrial, noise ir kitų panašių žanrų muzika Vilniuje liko tarsi be namų, o pastaruoju metu visus priglaudžiantis „Mulen Ružas“ ne tik negarsėja gera garso kokybe, bet yra ir šiek tiek nusibodęs. Sunku prognozuoti ar „LOFTAS“ suburs savo nuolatinių lankytojų ratą, tačiau gera pradžia jau padaryta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų