REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio vakarą buvo bandoma apšaudyti Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG) stovyklą, kuriai vadovauja Lietuva, iš šiaurinės pusės. Lietuvos kariai, pastebėję galimus priešiškai nusiteikusių asmenų ketinimus, atidengė įspėjamąją ugnį iš kulkosvaidžio ir šaulių ginklų. Incidento metu kariai nenukentėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Nuostolių stovyklos infrastruktūrai nepadaryta. Vietos valdžia informavo, kad civilių aukų nėra, teigiama Krašto apsaugos ministerijos (KAM) pranešime.

REKLAMA

Incidento metu buvo paleista viena reaktyvinė prieštankinė granata stovyklos kryptimi, kuri sprogo apie 300 metrų atstumu nuo stovyklos. Naktinį apsaugos patruliavimą vietovėje vykdę kariai, pastebėję ugnies paleidimo vietoje esančius įtartinus asmenis, atidengė ugnį į juos iš automatinių šaulių ginklų ir sunkiojo kulkosvaidžio, po ko šie asmenys nedelsiant atsitraukė.

Apie įvykį buvo informuotos Afganistano nacionalinės saugumo pajėgos, kurios nedelsiant išsiuntė savo atstovus į incidento vietą, o PAG kariai papildomai atliko vietovės apšvietimą minosvaidžių ugnimi. Kas apšaudė PAG stovyklą, kol kas nėra žinoma.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį anksti ryte į apšaudymo vietą buvo išsiųsta PAG išminavimo komanda, kuri rado dvi reaktyvines prieštankines granatas. Viena jų buvo rasta nesuveikusi, o kitos nenustatyti asmenys galimai nespėjo iššauti po karių atsako ugnimi. Granatas išminuotojai sunaikino vietoje.

Šiuo metu situacija, pasak KAM, yra stabili, o kariai toliau vykdo savo užduotis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų