REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 20 d. Afganistano Goro provincijos Informacijos ir kultūros departamente, Čagčarano mieste, atidaryta Lietuvos vaikų rankdarbių paroda. Parodą Čagčarano bendruomenei pristatė Lietuvos kariai, tarnaujantys Lietuvos vadovaujamoje Goro provincijos atkūrimo grupėje (PAG).

REKLAMA
REKLAMA

Parodos atidaryme dalyvavo PAG vadas pulkininkas Remigijus Baltrėnas, PAG kariai, naujasis Goro provincijos gubernatorius Aqahi Abdullah Heiwad, provincijos administracijos, taip pat provincijoje veikiančių vyriausybinių ir nevyriausybinių organizacijų, tarp jų ir jaunimo, žiniasklaidos atstovai, kiti vietos bendruomenės nariai.

REKLAMA

Parodoje eksponuojami VšĮ Alytaus jaunimo centro auklėtinių tapyti paveikslai, keramikos, vilnos, origami ir kitų darbai.

„Ši paroda – geras pavyzdys, kai dviejų skirtingų šalių žmonės stengiasi pasidalyti savo kultūra. Tai parodo, kad Lietuvos kariai atvyko čia ne tik padėti mums užtikrinti saugumą, jie atvyko čia su taika ir kilniais tikslais“, – per parodos atidarymą sakė Goro provincijos gubernatorius Aqahi Abdullah Heiwad.

REKLAMA
REKLAMA

Paroda bus eksponuojama Goro provincijos Informacijos ir kultūros departamente, vėliau parodą planuojama padovanoti Afganistano Goro provincijos kultūros ir švietimo įstaigoms ir jų auklėtiniams.

Lietuvos vadovaujama PAG Gore – bendra civilių ir karių misija, NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (angl. International Security Assistance Force, ISAF) dalis, kuri savi veiklą pradėjo 2005 metų vasarą. Pagrindinė misijos užduotis – padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Gore tarnauja dvyliktoji PAG Lietuvos karių pamaina, kurios daugumą sudaro kariai iš Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono.

Goro PAG stovykloje Čagčarane kartu su Lietuvos kariais ir civiliais tarnauja ir dirba Danijos, Gruzijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Suomijos ir Ukrainos atstovai.

VšĮ Alytaus jaunimo centas – moderni, kūrybiška, demokratiška neformaliojo švietimo mokykla, siekianti tenkinti jaunuolių pažinimo ir lavinimosi poreikius, padėti jiems integruotis ir tapti aktyviais visuomenės nariais, ugdant pilietiškumą, iniciatyvumą, veiklumą, skatinant saviraišką (daugiau informacijos ieškokite www.ajc.lt).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų