REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei turite kojas ir mokate jomis pasinaudoti, patrauklesni atrodysite tiek vyrams, tiek moterims, – skelbia naujo tyrimo rezultatai.Tyrimas patvirtino tradicinę nuomonę, kad vyrams žaviau atrodo ilgas kojas turinčios merginos.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi žinome, kad vyrams patinka ilgakojės. Tačiau tyrimo atrasta naujiena tokia, jog moterys taip pat mieliau renkasi partnerius ilgesnėmis kojomis“, – pasakojo tyrimo vadovė psichologė M. Haselton.

REKLAMA

Tyrėjai apklausė daugiau nei 200 vyrų bei moterų. Respondentai turėjo žiūrėdami nuotraukas įvertinti septynių abejų lyčių atstovų patrauklumą. Visos nuotraukos buvo vienodo dydžio, tačiau jose esančių žmonių ūgis skyrėsi (5,10 ar 15 procentų ilgesnės nei įprasta kojos).

Dauguma pirmenybę teikė žmonėms, kurių kojos – 5 procentais ilgesnės nei įprasta. Taip pat patraukliai respondentams atrodė 10 procentų ilgesnės kojos.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis kito tyrimo rezultatais teigiama, jog idealiausia, kai moters kojos yra 1,4 karto ilgesnės už viršutinę kūno dalį. Pavyzdžiui, Nicole Kidman atitinka šią normą. Tos, kurios jaučiasi per žemos, gali padėkoti Leonardo Da Vinci už tai, kad išrado aukštakulnius batus, leidžiančius kiekvienai pasijusti dailesne.

Ilgos kojos – nėra tik estetinis privalumas. Jos taip pat siejamos su sveikesniu kūnu, sveikesniu žmogumi.

„Trumpesnės kojos siejamos su tokiomis ligomis kaip diabetas, širdies ir kraujagyslių ligos... Taigi, ilgesnėmis kojomis žmonės gali nesąmoningai žavėtis dėl šių nuorodos į geresnę sveikatos būklę“, – sakė tyrimo vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų