REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiabučių kiemai užversti sniegu, o komunalininkams į pagalbą skuba policija ir merų padrąsinimai.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiabučių kiemai ir šaligatviai virto neišbrendamais sniegynais: konstatuojama, kad sniego dangos storis kai kur šešis kartus viršija normą, kurios tikėtąsi šiuo metų laiku, todėl komunalinės tarnybos skundžiasi neišgalinčios susidoroti su joms pavestais darbais.

REKLAMA

Sostinės senamiestis gali paskęsti

Jei Vilniuje ir toliau taip sparčiai kaupsis sniegas, atšilus orams senamiestyje gali atsirasti didžiulės balos, tokios prielaidos girdisi ne tik troleibusuose, bet ir valdiškų įstaigų priimamuosiuose. Kol kas raminama ir oficialiai ši versija nepatvirtinama, nes, greičiausiai, viliamasi, kad žiemą vis tiek pavyks įveikti.

Neseniai išrinktas Vilniaus meras Raimundas Alekna kritikavo miesto tvarkymo konkursus laimėjusias įmones prastai prižiūrint šaligatvius ir nevalant sniego. Mero teigimu, dabartinė situacija nepriimtina, ji netenkina vilniečių ir miesto svečių lūkesčių.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu situacija negerės – bus imtąsi sutartyse numatytų sankcijų už nekokybiškai atliekamus darbus,“ - pirmą darbo dieną po Naujųjų metų pagrasino R. Alekna.

Sostinės savivaldybės viešųjų ryšių skyrius vėliau išplatino pranešimą, kuriame pirmose eilutėse išvardinti viešą sniego valymo akciją surengusių įmonių pavadinimai. Čia pat pareikšta apie sustiprinamą kontrolę ir atseikėta pylos Vilniaus gatves prižiūrinčiai bendrovei „Grinda“.

Sostinės komunalininkų vadas anksčiau portalui balsas.lt tvirtino, kad, nors ir sunkiai, miesto gatvės prižiūrimos geriausiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš pasiruošęs muštis su tuo, kuris pasakys, kad Vilniuje gatvės prižiūrimos blogai,“ - karštai tvirtino „Grindos“ direktorius Algimantas Vilūnas.

Praėjusią savaitę sostinę pasiekė 11 geležinkelio vagonų su druska iš Baltarusijos. A. Vilūnas teigė, kad tai – likusi dalis metams skirtos visos normos.


Pasak direktoriaus, daugiausia sniego prisikaupę daugiabučių kiemuose, kuriuos tvarkyti turėtų seniūnijos ar gyventojų bendrijos, jų samdytos įmonės.


Nori keisti įstatymus

Kaune gatves ir kiemus padėjo valyti policija, savivaldybė internete paskelbė sniego valymo tvarkaraštį. „Kauno švaros“ direktorius Darius Visockis aiškino, kad šią žiemą stengiamasi valyti svarbiausias gatves ir barstyti pavojingesnius ruožus.

REKLAMA

Komunalininkas pritarė vilniškiam kolegai sakydamas, kad prie šaligatvių palikti nebenaudojami automobiliai trukdo pravažiuoti valymo technikai, o aplink juos ilgainiui besikaupiantis sniegas ženkliai užgriozdina ir susiaurina važiuojamąją dalį.

Savo ruožtu, Kauno meras Andrius Kupčinskas gaivina idėją leisti nutempti automobilius, trukdančius valyti sniegą ir siūlo Vyriausybei bei Seimui dėl to keisti teisės aktus.

Liberalcentristų valdoma Klaipėdos savivaldybė metus pasitiko nepareiškusi jokio viešo susirūpinimo dėl sniego, tačiau gyventojų skundai ir internete skelbiamos nuotraukos iliustruoja, kad dvi uostamiesčio komunalininkų bendrovės nepajėgia kovoti su žiema nei konkuruodamos, nei veikdamos išvien.

REKLAMA

Nuo savo partijos kolegų – didžiųjų miestų merų – aktyvumu kovoje su žiema kiek atsilieka pernai išrinktas Panevėžio vadovas, taip pat konservatorius, Vitalijus Satkevičius. Meras neskelbė garsių pasisakymų, o savivaldybė pranešė, kad dar 30 žmonių įdarbinti kasti sniegą pagal viešųjų darbų programą.


Liberalcentristų valdžia Šiauliuose, dar pernai atkreipusi dėmesį į varveklių keliamą pavojų ir paraginusi namų savininkus ar prižiūrinčias bendroves juos pašalinti, praėjus beveik savaitei po Naujųjų, tebesvarstė, kokį sniego kiekį pajėgūs atlaikyti daugiabučių stogai ir ginčijosi, ką daryti su milžiniškais varvekliais, pavojingai kabančiais virš praeivių galvų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų