REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuriant įvaizdį, svarbu atkreipti dėmesį, kokios drabužių spalvos, makiažas bei plaukų spalva jums tinka. Gamta kiekvienam iš mūsų dovanoja savitą odos, akių ir plaukų spalvą. Šiandieninėmis priemonėmis jas nesunku pakeisti, bet ar tikrai žinote, kokia spalva jums geriausiai tinka? Eksperimentuoti galima ir patartina, bet visuomet drąsiau, kai nujauti, kokio rezultato gali sulaukti.

Patarimų galime rasti įvairių. Vienas iš jų - tai grožio tipų skirstymas pagal metų laikus: pavasaris, vasara, ruduo, žiema. Toks įvaizdžio kūrimas yra natūraliausias, nes remiasi gamtos spalvine gama ir siekia paryškinti prigimtinį gamtos dovanotą natūralumą.

Jums reikia žinoti, kokios spalvos jūsų akys, veido oda ir natūrali plaukų spalva.

REKLAMA
REKLAMA

Vasaros tipo moteris

Tai ramaus būdo, moteriškos, švelnios moterys. Jos mėgsta rūpintis namų jaukumu ir šeimos gerove.

Šio tipo moterys natūraliai šviesiaplaukės ir dažniausiai šviesių akių. Jų oda šviesi - balta, netgi švytinti, dažnai turi švelniai rausvą atspalvį, akys pilkos, mėlynos arba žalios. Tad jų prigimtiniam grožiui paryškinti patartina plaukus tik šviesinti, jokiu būdu negalima tamsinti ar dažyti ryškiais raudonų spalvų dažais.

Kadangi jų oda turi rausvą atspalvį ir yra labai jautri, šio tipo moterims stilistai pataria rinktis šaltus tiek makiažo, tiek aprangos tonus. Neapsiriksite, jei makiažui rinksitės pilkšvus, melsvus bei mėlynus spalvų derinius, taip pat tinka visi sidabriniai tonai. Tušą galite naudoti juodą, rudą, o vasaros metu - mėlyną ar alyvinį. Nenaudokite makiažui itin ryškių ir rusvų spalvų - jos netinka prie jūsų subtilių ir švelnių veido bruožų. Neryškinkite akių kontūro juodai - jos atrodys it įrėžtos. Venkite ryškių lūpdažių, geriau rinktis švelnius rožinius ar šaltus rausvus atspalvius.

Apranga taip pat patartina šaltos spalvinės gamos. Tinka visos mėlynos, dangiškos, alyvinės ir žalsvos spalvos. Venkite labai ryškių spalvų, kurios užgoš jūsų veidą, taip pat reikėtų saugotis visų žemės spalvų, kurios „susilies“ su jumis į pilką visumą. Papuošalus rinkitės iš balto platinos ar sidabro metalo, taip pat tiks visi šviesių spalvų brangakmeniai, stikliniai akmenėliai bei perlai.

Keisti: Jei vis dėlto nusprendėte keisti savo plaukų spalvą, tai žaliaakėms tiks šviesiai rusvi plaukų atspalviai, o mėlynakės ir pilkaakės turėtų arba šviesinti, arba pilkinti plaukų sruogas.

Vengti: Reikėtų vengti tamsių spalvų, ypač juodos. Bet jei plaukų spalva labai šviesiai geltona, garderobe gali būti ir juodos spalvos drabužių.

REKLAMA

Pavasario tipo moteris

Šio tipo moterims būdinga švelni, svajinga ir romantiška išvaizda. Jos linksmos, turinčios humoro jausmą, mėgstančios dėmesį ir bičiulių draugijas. Jų veido oda paprastai būna šviesi, plaukų spalva - geltono šiaudo, natūralaus lino ar medaus atspalvio. Akys mėlynos, pilkos, šviesiai žalsvos, primenančios vandens spalvą.

Pavasario tipo moterims nepatartina plaukų dažytis tamsiomis (ypač juoda) arba ryškiomis (vario raudonumo) spalvomis. Jei norite žaismingumo, galima plaukų atspalvį nežymiai paryškinti šviesiai rudų, pilkšvų ar gelsvų spalvų tonais. Patartina rinktis natūralias spalvas.

Makiažas taip pat turi būti šviesus. Tinka visi pasteliniai atspalviai, mėlynos ir žalios spalvos, o nepatariama naudoti pilkos ir sidabrinės. Veido toninį kremą reikia rinktis šviesų, tokį, kokia yra jūsų odos spalva, vakarui jis gali būti su auksiniu blizgučiu. Natūraliam akių mėlynumui paryškinti patartina naudoti melsvą ar žalsvą dekoratyvinę kosmetiką. Šį sezoną madinga auksinė spalva makiažui suteiks paslaptingumo. Lūpų dažai parenkami neryškūs, natūralių spalvų. Tiks ir lūpų blizgesys. Blakstienas geriau paryškinti juodu tušu, tačiau šio tipo moterys drąsiai gali rinktis mėlyną, alyvinį ar žalią blakstienų tušą. Vakaro makiažui patartina naudoti tamsesnius tonus ir išryškinti akis, o lūpas akcentuoti tik blizgučiu. Toks makiažas šį sezoną madingas.

Pavasario tipo moterims stilistai rekomenduoja pastelinių spalvų drabužius ir aksesuarus. Tinka visi mėlynos spalvos atspalviai: nuo šviesaus ledo dangiškos iki tamsiai mėlynos. Patariama rinktis aukso spalvos aksesuarus bei ryškių spalvų brangakmenius: topazus, rubinus ir safyrus.

Keisti: Pavasario tipo moterims galioja tos pačios taisyklės, kaip ir vasaros tipo moterims. Jei nusprendėte keisti savo natūralų grožį, plaukų spalvą reikia derinti su akių spalva. Jei jūsų akys žalios, tiks visi rusvi ir rausvi plaukų tonai, o jei mėlynos ar pilkos, drąsiai galite plaukus šviesinti arba tamsinti šaltų atspalvių plaukų dažais.

Vengti: Pavasario tipo moterys turėtų vengti labai ryškių raudonų bei žemės spalvų tiek drabužiuose, tiek makiaže. Atsargiai derinkite juodos spalvos kostiumus, galite juos keisti nakties tamsumo mėlyna, smaragdo žalia ar Burgundijos raudona spalva.

REKLAMA
REKLAMA

Rudens tipo moteris

Tai dažniausiai ryškios ir įdomios visuomenės asmenybės. Jos tolerantiškos ir lojalios. Prioritetą teikia draugams ir šeimai, myli gyvūnėlius, gamtą ir aktyvų gyvenimo būdą. Rudens ir pavasario tipų moterų Lietuvoje daugiausia.

Rudens tipo moterų oda šviesi su švelniu persiko atspalviu, plaukai, rusvi, rausvi, kaštoniniai, turintys vario atspalvį. Akys šviesiai arba tamsiai žalios, rusvos. Veido bruožai, palyginus su vasaros ar pavasario tipu, - ryškūs, puikiai atrodo ir be makiažo. Teisingai pasirinkus plaukų spalvą, galima tik nežymiai paryškinti akis ir lūpas.

Šio tipo moterys turėtų akcentuoti gamtos dovanotą rusvą plaukų spalvą, o vengti neutralių šiaudinių, žemės bei pilkų spalvų. Taip pat nepatartina tamsios (juodos) spalvos.

Rudens tipo moterys dekoratyvinę kosmetiką kasdien gali naudoti itin minimaliai, nes jas gamta apdovanojo ryškia išvaizda. Rinkitės tik šiltas rudas bei ausines spalvas, o įdomesniam nekasdieniam makiažui šį sezoną tiks žali ar mėlyni akių šešėliai, derinami su aukso spalva. Blakstienas ir antakius patartina dažyti juodai, jie turi būti ryškūs jūsų veide.

Šio tipo moterys turėtų vengti visų spalvų, nederančių su raudona: tai juodos, pilkos, geltonos bei šviesiai pastelinės spalvos. Jums visuomet tiks šiltų spalvų drabužiai, neapsiriksite pasirinkę rudus, tamsiai geltonus, violetinius bei raudonus rūbus. Taip pat efektingai atrodysite su žalia ar ryškios turkio spalvos apranga. Papuošalai tiks “šilti„: tai visi auksiniai, variniai ir žalvariniai metalai. Drąsiai galite rinktis ryškius brangakmenius: rubinus, safyrus ir smaragdus.

Keisti: Šio tipo moterims nerekomenduojama kardinaliai keisti savo išvaizdos, tapti vasaros ar žiemos tipais. Stilistai joms vieningai siūlo paryškinti rusvus plaukus. Tiks visa ruda spalvinė gama: nuo šviesiai rusvos iki tamsiai rudos.

Vengti: venkite klasikinių juoda – balta derinių, juodos, pilkos ir pastelinių atspalvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiemos tipo moteris

Tai ryškios ir ryžtingos asmenybės, turinčios savo nuomonę ir priimančios tvirtus greitus sprendimus. Jos visuomenėje atrodo griežtos ir valdingos. Žiemos tipo moterų oda būna arba labai šviesi – balta, arba ruda – natūraliai įdegusi. Plaukai natūraliai tamsiai rudi arba juodi, o akys rudos, žalios arba pilkos.

Joms tinka visos ryškios ir šaltos spalvos: juoda, raudona, oranžinė, mėlyna, pilka, sidabrinė ir alyvinė spalvinė gama. Šio tipo moterims reikėtų vengti rudų varinių ir žemės spalvų. Plaukus patartina ne šviesinti, o ryškinti rudu, alyviniu ar pilkai juodu atspalviu.

Kosmetiką reikia rinktis taip pat ryškią, ji turi būti intensyvi. Joms patartina naudoti pilkus, sidabrinius bei juodus akių dažus. Blakstienos bei antakiai turi būti ryškūs, tad patariama naudoti tik juodą ar tamsiai violetinį blakstienų tušą. Lūpas galima ryškinti raudona, Burgundijos vyno spalva ar blizgesiu.

Aprangą šio tipo moterys gali rinktis ryškią: tinka juodi, klasikiniai juoda-balta deriniai, sidabrinės, karališkai mėlynos bei tamsiai raudonos spalvos drabužiai. Tačiau drąsiai galima rinktis ir baltus bei šviesiai pastelinius drabužius. Papuošalai tinka iš aukso, balto sidabro ar platinos, taip pat derės kalnų krištolas ar perlai. Žiemos tipo moterys turėtų vengti „murzinų“, žemės spalvų bei jų derinių. Jie nedera prie jūsų ryškios asmenybės ir suteikia nepageidaujamo pilkumo.

Dažnai nėra lengva nustatyti, kokiam metų laikų tipui jūs priklausote. Vienų žmonių bruožai būna labai ryškūs, o kitų - ne. Tipą galima paryškinti arba jį pakeisti, bet ne visiems tai rekomenduojama. Keičiant ar ryškinant savo bruožus, būtina derinti akių, plaukų ir odos spalvą. Jūsų išvaizdai labai svarbi ir drabužių spalvinė gama. Viskas turi derėti, tuomet jūs atrodysite įspūdingai, skoningai ir gražiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų