REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi mes norime turėti gražią šypseną, juk ji daug pasako apie mūsų sveikatą, finansinį gerbūvį bei yra sėkmės rodiklis. Dantų balinimą galima atlikti įvairiais būdais: kreiptis į odontologą, įsigyti balinamąsias pastas ir t.t., bet šiandien Jums pristatysime prieinamesnį variantą – dantų balinimą namų sąlygomis.

REKLAMA
REKLAMA

Kas tai?

Prieš apžvelgiant dantų balinimo receptus, panagrinėkime kokia tai procedūra. Dantų balinimas – danties spalvos pakeitimas iš tamsesnės į šviesesnę, veikiant viršutinį danties emalio sluoksnio. Kadangi dantų balinimas numato fizinį ir cheminį emalio poveikį, prieš pradedant procedūrą būtina apsilankyti pas odontologą. Tik profesionalas gali nustatyti Jūsų dantų tekstūrą ir patarti balinimo klausimais, kitu atveju – galite išgauti netinkamą atspalvį ar net sugadinti dantų emalį. Todėl atminkite, kad apsilankymas pas odontologą yra privalomas prieš balinant dantis namų sąlygomis.

REKLAMA

Dantų balinimas:

Pasta, citrina, soda. Dantis balinti namų sąlygomis galima specialia pasta, citrina bei soda. Balinančios pastos – plačiausiai paplitusios priemonės dantų balinimui namų sąlygomis. Dantų pastų veikimas slypi tame, kad jos ne tik balina, bet ir valo dantukus. Verta žinoti, jog tokiomis pastomis negalima naudotis ilgiau nei vieną mėnesį – emaliui reikia poilsio.

Dantų balinimas soda ir citrina

Norėdami balinti dantis, trinkite juos citrinos žievele. Jei nusprendėte balinti dantis su soda, tai jos reikia užberti ant vatos tamponėlio ir trinti dantukus. Nepaisant metodo prieinamumo, jis yra gana rizikingas, mat gali pažeisti dantų emalį ir tai gali sukelti padidintą dantų jautrumą.

REKLAMA
REKLAMA

Balinantys geliai – tai priemonė, kurie padės šypseną padaryti nuostabia. Grožio ir sveikatingumo industrija suteikia kelias gelių rūšis, jie vieni nuo kitų skiriasi tiek sudėtimi, tiek naudojimo metodais.

1. Teptuku gelį uždedame ant dantų ir leidžiame išdžiūti. Gelio nenuvalome ir nenuplauname – jis ištirps nuo seilių. Pateiktas būdas – pats saugiausias, nes nepažeidžia dantų emalio. 2. Gelį uždedame ant tamponėlio ir uždėję ant dantų paliekame nakčiai. Kuo ilgiau jį taip laikysime, tuo greičiau sulauksime efekto. Trūkumas – ardomoji vandenilio peroksido savybė, dėl to emalis suplonėja ir padidėja dantų jautrumas. Jei turite dantų protezus, balinančių gelių naudoti neverta, kadangi jie skirti tik tikrų dantų balinimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dantų balinimas liaudiškomis priemonėmis

Liaudies išminties klodai pilni dantų balinimo metodų namų sąlygomis. Apžvelgsime įdomiausius ir efektyviausius būdus: 1. Sudeginate beržines malkas ir jų pelenais valote dantis. Rezultatas – balti balti dantys. 2. Į savo dantų pastą įlašinkite eterinio citrinos aliejaus. Be dantų baltumo Jūs jusite malonų aromatą. 3. Burną skalaukite arbatiniu grybu. 4. Sutrinkite kelias aktyvuotos anglies tabletes ir gauta mase valykite dantis. Dantų pabalimas keliais tonais – garantuotas. Dantų balinimas liaudiškomis priemonėmis yra rizikingas, nes galite išgauti ne sniego baltumo šypseną, o pažeistą emalį, juk neaišku kaip dantys reaguos į peroksidą, pelenus arba aliejų. Todėl būtina pasitarti su odontologu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų