REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministerijos garbingiausias apdovanojimas ir vardinė valstybės stipendija įteikta balerinai Eglei Špokaitei.

REKLAMA
REKLAMA

„Vienas muzikantas yra pasakęs, kad kalbėti apie muziką tas pats, kas šokti apie architektūrą. Apie šokį tikrai negaliu kalbėti, galiu tik juo gėrėtis. Jūs man esate baleto meno simbolis“, – tokiais žodžiais Kultūros ministras kreipėsi į primadoną, baleto artistę Eglę Špokaitę, įteikdamas garbingiausią ministerijos garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ bei suteikdamas vardinę valstybės stipendiją.

REKLAMA

Eglei Špokaitei garbės ženklas skirtas už Kultūrų dialogo stiprinimą, visuomenės brandos ir humanistinių vertybių ugdymą.

Kultūros ministras Eglei Špokaitei suteikė vardinę stipendiją. Ji skirta metams, kas mėnesį išmokant 10 bazinių socialinių išmokų dydžio per mėnesį vardinę valstybės stipendiją (1300 Lt).

Garbės ženklo autoriai – juvelyras Titas Simanonis, žymaus Lietuvos juvelyro Kazimiero Simanonio sūnus. Unikalia technologija pagamintos juvelyrinės segės centre – sidabro apskritime reljefinis aukso žirgas pegasas. Apskritimas apjuostas sidabro žiedu, kuriam išgraviruotas užrašas „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Iš sidabro žiedo išauga stilizuoti aukso laurai, kurie sudėti keturiomis grupėmis sudaro kvadrato formos kryžių, gulantį ant įlenktomis kraštinėmis žalio emalio kvadrato, įrėminto sidabro juosta.

Juvelyrinės segės už Lietuvos kultūrai įžiebtas idėjas ir iniciatyvas jau įteiktos Broniui Savukynui, Arūnui Žebriūnui, Virgilijui Noreikai bei Juozui Budraičiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų