REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusiškų degalų tranzito klestėjimo metas

Pasienyje glūdintį Panemunės miestelį vėl užgulė rusiškų degalų vežėjai. Pasienio kontrolės punkte susidaro daugiau nei pusės tūkstančio automobilių eilės, o gyventojai vėl skundžiasi, kad miestelis yra teršiamas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasienyje – apie 60 valandų

Lietuvoje didėjant degalų kainoms, didžiuliais tempais auga ir eilės Lietuvos bei Rusijos Federacijos pasienyje. „Kai tik valdžia padidina benzino kainą, žinok, kad ir eilės pasienyje išaugs. Žmonės moka skaičiuoti – pigiau pirkti vizą ir benziną Rusijoje“, - sakė ilgametis degalų vežėjas Rokas.

REKLAMA

Vyras pasakojo, kad dar prieš keletą mėnesių eilėse stovėdavo 150–200 vairuotojų. O šiomis dienomis eilės išaugo 3–4 kartus.

Trečiadienio popietę Panemunės kontrolės punkte susidarė 600 automobilių eilė.

Ilgėjant eilėms vairuotojai Panemunės pasienio kontrolės punkte praleidžia apie 60 valandų. „Per valandą sieną pervažiuoja maždaug šeši automobiliai“, - žurnalistui paaiškino ilgametis degalų vežėjas Rokas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokios eilės susidaro ir todėl, kad dauguma vairuotojų registruoja ne vieną, o kelias savo transporto priemones“, - spėjo pasienio kontrolės punkte budėjęs „Ekskomisarų biuro“ darbuotojas.

Eiles stebi internete

Vairuotojus guodžia tai, kad pasikeitė sienos kirtimo tvarka. Dabar vairuotojai atvyksta į pasienio punktą, užregistruoja savo transporto priemonę ir eilės judėjimą gali stebėti internete.

„Dabar viskas pasikeitė. Gauni numeriuką ir internete matai, kaip juda kitos mašinos. Tarkime, tavo numeriukas yra 100-asis, o internete matai, kad siena kerta 50-asis. Vadinasi, dar turi apie 10 valandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šilutiškiai ir pagėgiškiai važiuoja namo. Kiti vairuotojai, kurie į Rusiją važiuoja retai ir yra iš kitų miestų, laukia stovėjimo aikštelėse, pas draugus arba viešbučiuose“, - apie pasienio kasdienybę žurnalistą „konsultavo“ Rokas.

Gyvena tarp šiukšlių?

Nors daugeliui vairuotojų nebereikia stovėti eilėse, tačiau Panemunės miestelis vis tiek užgultas automobiliais. Trečiadienį apie pusantro šimto automobilių.

Naujoji tvarka atsirado tada, kai Pagėgių savivaldybė pasirašė sutartį su saugos tarnyba „Ekskomisarų biuras“. Dabar tvarką Panemunėje prižiūri ne tik policijos pareigūnai.

REKLAMA

Tačiau kalbinti gyventojai skundėsi, kad padėtis apgultame miestelyje nepasikeitė net ir pasamdžius saugos tarnybą. „Gyvename tarp apšlapintų kampų, šiukšlių ir rusiškų keiksmažodžių“, - guodėsi panemuniškiai.

Automobilių stovėjimo aikštelėje blizgėjo sudaužyto BMW stiklai, šiukšlių konteinerius buvo užgulusios varnos, o viešieji tualetai – užrakinti.

Tačiau vairuotojai sakė, kad yra patenkinti saugos tarnybos darbu. „Situacija pasikeitė. Jautiesi saugiau. Anksčiau čia ir mušdavosi, ir langus daužydavo, o dabar yra tvarka“, - pasakojo kuro vežėjas Rokas.

REKLAMA

* Litras A-95 rūšies benzino Lietuvoje kainuoja apie 4,56 lito;

* Lietuviai Rusijoje moka apie 2,33 lito už litrą A-95 rūšies benzino;

* Lietuvoje pigiausių cigarečių pakelis kainuoja 6,19 lito.

* Cigarečių pakelis Rusijos parduotuvėse kainuoja maždaug nuo 1,74 lito;

* Vyriausybė tikisi, kad per 2011 metus iš šešėlinio verslo pavyks ištraukti apie 500 milijonų litų.

- Dovydas Pancerovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų