REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dirbant Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo apsaugos darbuotoju tenka rimtai paprakaituoti arba bent jau taip atrodo po to, kai apsaugos darbuotojai užsakė prabangią 25 tūkst. litų kainuojančią vonią, rašo portalas „guardian.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijoje neseniai nuvilnijo dar vienas biurokratų išlaidavimo skandalas – Federalinė saugumo tarnyba (FST) užsisakė vokišką kompanijos „Burg Crono 2.0“ mineralinę vonią, kainuojančia daugiau nei vidutinis metinis Rusijos gyventojų atlyginimas.

REKLAMA

Šis užsakymas į nepatogią padėtį gali pastatyti D. Medvedevą, kuris siekia sudaryti kovotojo prieš korupciją įvaizdį. Pagal Rusijos įstatymus visi vyriausybės pirkimai turi būti paviešinti internete. D. Medvedevas siekė sugriežtinti šią sistemą, tačiau vis tiek iškilo keli valdžios pareigūnų išlaidavimo atvejai.

Šį mėnesį Irkutsko valdininkai užsakė 25 kailines kepures, kurių bendra kaina siekė 500 tūkst. rublių (42 tūkst. litų). Atstovo spaudai teigimu, klasikinės vyriškos kepurės buvo skirtos dovanų fondui, o ne tam, kad šildytų šio Sibire esančio miesto valdininkų ausis.

REKLAMA
REKLAMA

Reikalai taip pat nepagerėjo ir skurdžiai gyvenančioje Dagestano respublikoje, kur finansų ministras Abdusamadas Gamidovas vasario mėnesį atsisakė įsigyti 720 tūkst. litų vertės automobilio iš „Audi“ salono. Jis nuodugniai apsvarstė šį reikalą po to, kai internete perskaitė Aleksejaus Navalnyj pasisakymus šia tema. „Aš esu įsitikinęs, kad dauguma pasaulio valstybių prezidentų važinėja su kur kas paprastesniais automobiliais“, – savo tinklaraštyje rašė A. Navalnyj.

2009 metais Rusijos vidaus reikalų ministerija pasiūlė sumokėti 350 tūkst. litų už rankomis drožinėtą vyšnios medienos lovą, kurios galvūgalio lenta buvo papuošta 24 karatų auksu. Šis pirkinys sukėlė atvirą visuomenės nepasitenkinimą, tačiau nesustabdė Rusijos finansų ministerijos nuo 200 tūkst. litų vertės paauksuotų baldų užsakymo (vėliau buvo teigiama, kad ministerija sumokės tik pusę šios sumos).

Spėjama, kad dauguma internete paviešintų prekių kainų yra specialiai padidinamos, kad būtų galima sumokėti dėkingumo mokesčius. Praeitų metų spalio mėnesį D. Medvedevas yra pasakęs, kad kiekvienais metais Rusija dėl kyšininkavimo netenka per 80 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų