REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuro kainos, atrodo, auga ne dienomis, o valandomis, todėl gyventojai, ieškodami automobilio, yra linkę svarstyti, kokio kuro automobilį pasirinkti. Šiuo metu auga susidomėjimas transporto priemonėmis su dyzeliniais varikliais ir menksta domėjimasis benzinu varomais automobiliais.

REKLAMA
REKLAMA

Koks kuro tipas pirkėjams patraukliausias?

Autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt apklausos duomenimis, automobilių pirkėjai šiuo metu linkę taupyti ir ieškoti pigesnio kuro alternatyvų. Dauguma, t. y. kas antras respondentas pirktų transporto priemonę su dyzeliniu varikliu. Antras pagal populiarumą yra benzino ir dujų kuro tipas – tokią transporto priemonę rinktųsi kas penktas Autogidas.lt apklausoje dalyvavęs asmuo. Automobiliai su benzininiais varikliais tik trečioje vietoje – juos rinktųsi apie 15 proc. respondentų.

REKLAMA

Kiti kuro tipai – benzino ir elektros, elektros ar dujų – nelabai populiarūs: juos rinktųsi vos vienas kitas respondentas. Dešimtadaliui respondentų kuro tipas nėra labai svarbus, jiems būtų patrauklūs įvairūs variantai.

Ar pasiūla atitinka pirkėjų poreikius?

Palyginti pirkėjų poreikius ir transporto priemonių pasiūlą, šiuo metu rinkoje siūloma įsigyti daugiausia transporto priemonių su dyzelino arba benzino kuro tipu. Automobiliai su dyzeliniais varikliais sudaro 55 proc. portale Autogidas.lt publikuojamų skelbimų apie parduodamus automobilius, o automobiliai su benzininiais varikliais – apie 30 proc. Apie 10 proc. rinkoje siūlomų automobilių yra su benzino ir dujų kuro tipu. Kitokio kuro automobiliai (dujų, benzino ir elektros, elektros) sudaro vos kelis procentus ir užima mažiausią rinkos dalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų