REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2005 – aisiais Lietuvos kriminalinė policija likvidavo didžiausią iki tol veikusią „Lopo“ grupuotę, kuriai vadovavo Laimonas Lapinskas. Tačiau laisvėje liko dalis šios grupuotės narių. Įtariama, kad „Lopo“ gaujos likučius – gatvės nusikaltėlius, į naują grupuotę subūrė Justas Belousovas. Vėliau Belousovas buvo pramintas „Lapinu“. 2006 – aisiais Justo Belousovo vadovaujama grupuotė buvo praminta „Lapino“ gauja.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų teigimu, „Lapinų“ siekis – bet kokia kaina, pasitelkiant kuo daugiau jaunų žmonių, kontroliuoti Vilniaus ir jo apylinkių nusikalstamą veiklą – prekybą narkotikais. Jie esą ketino valdyti visos Lietuvos kvaišalų industriją.

REKLAMA

Narkotinės medžiagos dažniausiai buvo gabenamos iš Afganistano, Rusijos ir kaimyninių šalių – Lenkijos bei Latvijos. Dalį narkotinių medžiagų galimai gamino nuosavoje mobilioje laboratorijoje.

Manoma, kad nusikaltėliai tiesiog gatvėje kalbindavo paauglius, jiems demonstruodavo pinigus, bei aiškino, kad ir jie gali greitai ir lengvai užsidirbti. Užverbuoti ir apmokyti jaunuoliai savo noru pasitraukti iš grupuotės jau nebegalėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Jau 2008 – ųjų metų pabaigoje „Lapino“ gaujos nariai bandė žengti į politiką. Vienas aktyviausiai veikusių gaujos vadeivų prisistatė kaip vienos politinės partijos skyriaus vadovas. Įtariama, kad jis bendravo su garsiais Lietuvos politikais.

Kaip gatvės nusikaltėliai subūrė didžiausią pastarųjų metų nusikalstamą susivienijimą? Kaip jaunuoliai tapo kvaišalų industrijos vergais ir kokius nusikaltimus organizavo „Lapino“ grupuotė prisidengdama politiniais veikėjais? Apie tai laidoje „FTB“ trečiadienį 19 val. 10 min. tik per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų