REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietų Kalifornijos universiteto (JAV) universiteto mokslininkai kartu su savo kolegomis iš Pekino (Kinija) identifikavo vadinamąjį „vilkolakio geną", sukeliantį labai didelį viso kūno plaukuotumą, pranešė „Dailymail.co.uk".

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai tyrė retą genetinį sutrikimą, sukeliantį hipertrichozę – nepaprastai padidėjusį ir vyrų, ir moterų plaukuotumą, dėl kurio visa  viršutinioji kūno dalis, įskaitant veidą, apauga tarsi vilko kailiu. Tyrėjų teigimu, identifikavus vadinamąjį „vilkolakio geną" bus galima pradėti kurti vaistus, kurie panašią genų mutaciją sukeltų plaukus norintiems susigrąžinti nuplikusiems žmonėms. Tačiau mokslininkai perspėja, kad nuplikimo gydymas tokiais preparatais gali būti įmanomas tik po daugelio metų. Didžiausia kliūtis – kaip priversti plaukus augti ne ant viso kūno, o tik ant galvos.

REKLAMA

„Vilkolakio sindromas" yra labai retas genetinis sutrikimas. Iš viso per praėjusius 300 metų visame pasaulyje buvo užfiksuota tik 50 tokios ligos atvejų.

Viena iš šia liga sergančių žmonių yra 11 metų mergaitė iš Tailando Supatra Sasuphan, šių metų kovo mėnesį patekusi į Guinnesso rekordų knygą kaip plaukuočiausias vaikas pasaulyje. Didžąją jos veido dalį dengia plaukai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų