REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj, birželio 9 d. Šiuolaikinio meno centre (ŠMC) „SupaDevynios“ renginyje „Naktigonė“ sostinės naktinėtojai „paragaus“ nepamirštamo muzikos ir šviesų kokteilio. Visą naktį truksiančiame šou nuo karščio gelbės ir miegoti neleis speciali vizualizacijų ir šviesų programa, o kūno budrumą padės išsaugoti iškirtiniai elektroninės muzikos ritmai.

REKLAMA
REKLAMA

„Naktigonės“ pradžią paskelbs pirmą kartą grandiozinį pasirodymą Lietuvoje surengsiantys audiovizualinio projekto „Waft“, kurio branduolį sudaro grupė „Fusedmarc“ ir sutartinių ansamblis „Trys keturiose“, nariai. Jie sostinės naktinėtojams parodys, kaip įspūdingai gali skambėti senosios lietuviškos sutartinės elektro ritmu.

REKLAMA

„Waft“ pasirodymas išsiskirs giliais, emocingais, savotiškos darnos sąskambiais ir garsą papildančiomis vizualizacijomis. Taigi, peno nepristigs ne tik unikalaus skambesio išsiilgusioms ausims, bet ir akims“, ‒ sako projekto „Waft“ atstovas, grupės „Fusedmarc“ lyderis Denisas Zujevas.

Po „Waft“ scenoje pasirodys visiems gerai pažįstama „Silence Music“ trijulė – Mario Basanov, Vidis ir Jazzu, kuri klausytojams padovanos ypatingą programą. Sėkmingieji „tyleniai“ žada, kad gyvas jų pasirodymas „Naktigonėje“ bus sustyguotas ir nepakartojamas nuo pradžios iki pat paskutinės natos.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš muzikinius pasirodymus linksmybėms renginio lankytojus paruoš ir su naktigonės tradicijomis supažindins etnologo ir mokslo istoriko Liberto Klimkos pasakojimas „Astronominis vasaros kalendorius senovės baltų papročiuose“. L. Klimka klausytojus supažindins su senovės lietuvių žvaigždynų įvaizdžiais – ką jie žinojo apie Grįžulo Ratus, Slibiną, Vasaros Trikampį ir kitas žvaigždžių konsteliacijas.

Viso vakaro metu ŠMC kiemelyje ir aplink jį esančioje erdvėje renginio lankytojai taip pat galės apsilankyti žinomo šviesos menininko Lino Kutavičiaus magiškų žibintų parodoje „Nakties akys“. Vakaro metu labiausiai patikusį šviestuvą naktinėtojai galės įsigyti ir pritaikyti savo namų interjere.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų