REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LNK pradeda rodyti antrąją Egidijaus Knispelio žurnalistinių tyrimų ciklo „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“ dalį. Pernai vasarą parodytos pirmosios dešimt dalių pelnė žiūrovų palankumą. Jos visos pateko į savaitės žiūrimiausių laidų dešimtukus, kiekvieną laidą vidutiniškai žiūrėjo arti pusės milijono Lietuvos žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA

Šios vasaros ciklas pradedamas išsamiu pasakojimu apie vis dar žiniasklaidos primenamą Jonaičių šeimos iš Kelmės rajono, Petrališkės kaimo, tragediją. Prieš ketverius metus visą Lietuvą sukrėtė žinia, jog du mažamečiai šios penkis vaikus auginusios šeimos vaikai, du  broliukai, buvo rasti pasmaugti, plūduriuojantys netoli nuo namų Kražantės upėje. Dar po metų už šį nusikaltimą teismas kalėti iki gyvos galvos nuteisė berniukų mamą Almą Bružaitę, buvusią Jonaitienę. Ne vieną kartą, nors teismas šią versiją atmetė kaip nepagrįstą, viešojoje erdvėje svarstyta ar iš tiesų motina galėjo įvykdyti šį žiaurų nusikaltimą ? Gal ji iš tiesų tik prisiėmė ne savo kaltę, o tikroji žudikė yra vyriausioji Jonaičių dukra?

REKLAMA

Žurnalistas išsamiai susipažino su baudžiamosios bylos medžiaga, nusikaltimo tyrėjus prakalbino apie užkulisinę, iki šiol nepasakotą, šio nusikaltimo atskleidimo eigą. „Mano pastangas dažniausiai nešnekius detektyvus prašnekinti lengvino tai, kad neseniai per televiziją vėl buvo keliama versija, kad byla neištirta, o žudikė – ne motina, – pasakoja autorius. – Man jie papasakojo ir apie tai, kas nebuvo iki šiol girdėta.“

REKLAMA
REKLAMA

Autorius rado vieną aspektą, į kurį iki šiol niekas nebuvo atkreipęs dėmesio. Vaikų motiną tyrę teismo medicinos ekspertai nustatė histrioninio tipo asmenybės sutrikimą, pripažino ją pakaltinama.

„Įdomu pasidarė, kai pradėjau domėtis, kas tai yra,– pasakojo E. Knispelis. – Gaila, kad nei jos gynėjai, nei ją nuteisę teisėjai nepakvietė į teismą eksperto, kuris tai paaiškintų. Jai skirtas nuosprendis dėl to būtų buvęs tik teisingesnis.

Norėčiau, kad dvi mano ciklo dalis, parengtas apie Almą ir jos gyvenimą, pamatytų visi susituokę ar apie tai dar galvojantys žmonės. Kad suprastų, kaip baisu yra gyventi nemeilėje, kad suvoktų, jog jau galbūt seniai peržengė ribą ir jau atėjo laikas išsiskirti kaip galima greičiau. Tiesiog dingti vienam iš kito gyvenimo, kol nepadarei ko nors tokio... Kad tai suprastum, reikia perskaityti Almos ir Virgilijaus Jonaičių parodymus  apie gyvenimą kartu, šeimoje. Jie yra byloje. Aš juos cituoju.  Žurnalistams jie abu to nepasakojo. Kiekvienas kalbėjo kaip jiems palankiau“.

Apie visa tai, tik plačiau ir išsamiau – ketvirtadienį 19.10 val. LNK žurnalistinių tyrimų cikle „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“ su Egidijumi Knispeliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų