REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daug emocijų sukėlė Vabalninko seniūno Stepo Gudo išėjimas iš darbo. Biržų rajono vadovai su S. Gudu, kuriam prieš kelerius metus sukako 65 - eri, darbo sutarties šį sykį nebepratęsė. Buvęs seniūnas galės dirbti rajono taryboje, kurios mandato buvo atsisakęs.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonių renkamų politikų amžius politiniuose postuose neribojamas.

Pagal Valstybės tarnybos įstatymą valstybės tarnyboje galima dirbti iki 65 metų. Karjeros valstybės tarnautojo, kuriam suėjo 65 metai, valstybės tarnyba gali būti pratęsta. Tą gali padaryti valstybės tarnautoją į pareigas skyręs asmuo. Įstaigos vadovo arba karjeros valstybės tarnautojo tarnybos laikas gali būti pratęsiamas iki vienerių metų. Įstatyme numatyta, kad bendras pratęstas tarnybos laikas negali viršyti penkerių metų.

REKLAMA

Neseniai iš darbo išėjusi savivaldybės Kanceliarijos skyriaus vedėja Bronislava Vasiliūnienė galimybe pratęsti valstybės tarnybą sulaukus 65 - erių nepasinaudojo.

Rajono gyventojams įdomu, ar savivaldybėje yra daug pensinio amžiaus ir daugiau metų sulaukusių žmonių, kurie galėtų atsisakyti pareigų ir jas užleisti jauniems žmonėms.

Tačiau įstatymas numato tik darbo valstybės tarnyboje ribą, o savivaldybėje ir jos įstaigose dirba didelė dalis „nevalstybininkų", pagal darbo sutartis, ne konkurso keliu, priimtų darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės viešųjų ryšių specialistės Jurgos Bagamolovienės pateiktais duomenimis, šiuo metu Biržų rajono savivaldybės administracijoje (įskaitant ir seniūnijas) dirba 9 valstybės tarnautojai, kurių amžius per 60.

Pagal darbo sutartis savivaldybėje dirba 16 vyresnių nei 60 metų žmonių.

Vyriausias darbuotojas yra 70 - metis vienos seniūnijos ūkio darbininkas, prižiūrintis kapines, kapinių apsaugines zonas ir kitas priskirtas teritorijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų