REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš visų laukiamą bokso sunkiasvorių Davido Haye ir Vladimiro Kličko dvikovą ateinantį savaitgalį netyla kalbos. Britas dar kartą patvirtino savo, kaip ilgo ir įžeidžiančiai kandaus liežuvio savininko vardą, rašo sport1.de.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio čempionato titulą pagal WBA versiją liepos 2 dieną Vokietijoje  ginsiantis D. Haye savo varžovą „pliekė“ kaip įmanydamas. Laikraščiui „Spiegel“ jis pasakojo: „Trenksiu Vladimirui į smakrą, po to – į ranką, petį ir sprandą.“

REKLAMA

Vladimiras nėra toks kovotojas, kokiu gimiau aš. Jeigu mes abu būtume žvėrys, aš virsčiau į leopardą, o jis – į apsišikusį asilą“, – beskonę žodžių tiradą tęsė britas, vėliau tvirtinęs, kad taip nori įkaitinti būsimos kovos atmosferą.

„Visuomet pagalvoju, kokias antraštes po mano interviu perskaitys žmonės. O šie pagalvos: Kas tas vaikinas? Tuomet jie tikrai pažiūrės dvikovą, kad sužinotų, ką aš galiu. Gali būti, kad jie nori pamatyti, kaip pats gausiu „į kaulus“, – dėstė trisdešimtmetis.

REKLAMA
REKLAMA

V. Kličko ir D. Haye (nuotr. SCANPIX)V. Kličko ir D. Haye (nuotr. SCANPIX)

Verta pažiūrėti

Praėjusią savaitę užvirusios provokacijos žiniasklaidoje tarp abiejų boksininkų itin paaštrėjo, kai D. Haye pademonstravo mobilaus telefono žaidimą, kuriame varžovui nukertama galva.

Buvęs pasaulio čempionas ir bokso ekspertas Lennoxas Lewisas tvirtina, kad kai kurios D. Haye provokacijos peržengia visas leistinas ribas. „Negaliu pritarti metodams, kuriais Davidas mėgina suerzinti Kličko. Jis pasiekė tą patį, ką ir Mike'as Tysonas (2002 metais prieš dvikovą su L. Lewisu M. Tysonas žadėjo suvalgyti šio vaikus)“, – sakė L. Lewisas dienraščiui „Welt am Sonntag“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant visko buvęs planetos čempionas nekantriai laukia ateinančios dvikovos: „Galiausiai išvysime sunkiavorių dvikovą, kurią tikrai verta pažiūrėti.“ Dėl kritusio susidomėjimo boksu sunkaus svorio kategorijoje 45 metų L. Lewisas kaltina pirmiausiai brolius Kličko.

„Kai Kličko pradėjo dominuoti, sunkaus svorio dvikovos tapo nuobodžios. Žiūrovai pavargo nuo jų kovų. Jie įvertina riziką ir boksuojasi su gerokai svorio priaugusiais varžovais“, – tikino jis. Anot bokso eksperto, D. Haye gali pridaryti sunkumų aštuoniais centimetrais sunkesniam ukrainiečiui.

REKLAMA

Užtektų vieno smūgio

„Davidas nusiteikęs pakeisti jėgų pusiausvyrą bokso pasaulyje. Net jeigu jis fiziškai nėra toks galingas kaip Vladimiras, tai jis gali kompensuoti greičiu ir sprogstamąja jėga. Užtektų ir vieno tikslaus smūgio. Tokį visa naikinantį smūgį Davidas turi“, – komentavo L. Lewisas.

Psichologinis spaudimas varžovui, anot D. Haye, dar nėra toks didelis. Britas pasakojo, kad norėtų daug audringesnių Vladimiro reakcijų: „Jis turi įtūžti ant manęs. Jis turi manęs nekęsti.“ Už varžovą 8 cm žemesnis ir 12 kg lengvesnis D. Haye tiki savo pergale. „Vladimiras bus geriausias boksininkas, prieš kurį stovėsiu ringe, bet jis boksuojasi kaip robotas...“, – vėl šaipėsi jis.

REKLAMA

D. Haye iki šiol iš 26 kovų laimėjo 25. Jeigu jam vis dėlto pavyktų įveikti V. Kličko, britui atitektų pasaulio čempiono titulai pagal WBA, IBF ir WBO versijas.

Vitalijus geresnis?

Brolių Kličko treneris Emanuelis Stewardas prognozuoja, kad Vladimiras varžovą nokautuos vėliausiai ketvirtame raunde. Buvęs jo auklėtinis L. Lewisas kitos nuomonės: „Gali būti, kad jis klysta. Davidas gali apversti bokso pasaulį aukštyn kojom.“

Jeigu dvikovoje triumfuos Vladimiras, broliai Kličko pasieks aukščiausią savo karjeros tašką. „Tuomet liks išsiaiškinti, kuris iš brolių yra geriausias savo laiko sunkaus svorio boksininkas. Tačiau to jie daryti neketina. Man Vitalijus atrodo geresnis“, – tikino 1988 metais olimpiadą laimėjęs L. Lewisas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų