REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bokso gerbėjų ilgai lauktas reginys – pasaulio sunkaus svorio bokso čempionų Vladimiro Kličko ir Davido Haye dvikova – jau šį šeštadienį. 30 metų britas keletą pastarųjų mėnesių pabrėžtinai visiems aiškino, kaip paguldys 35 metų ukrainietį ant menčių. Ką jis gali iš tiesų?

REKLAMA
REKLAMA

Anot vokiečių dienraščio „Bild“, D. Haye – pavojingas boksininkas. Taksi vairuotojo iš Jamaikos sūnus šiandien yra visos Anglijos pasididžiavimas. Kartu su žmona Nataša ir sūnumi Cassiusu Londone ir Kipre gyvenantis boksininkas į ringą lipa ne tuščiomis.

REKLAMA

Patirtis

D. Haye iki šiol kovojo 26 kartus, tačiau tik keturios dvikovos iš jų – sunkiausioje svorio kategorijoje. 2008 metais jis iškovojo pasaulio čempiono titulus pagal WBA, WBC ir WBO versijas ir tų pačių metų lapkritį perėjo į sunkaus svorio kategoriją.

Čia laimėjo keturias kovas, iš jų trejas – nokautu. Pergalė taškais dvikovoje su rusų milžinu Nikolajumi Valujevu 2009 metų lapkritį garantavo britui pasaulio čempiono vardą pagal WBA versiją. Įspūdinga, tačiau vis dar sunku palyginti su V. Kličko, kuris planetos čempiono vardą sėkmingai gina jau penkerius pastaruosius metus ir sunkaus svorio kategorijoje kovojo 58 kartus.

REKLAMA
REKLAMA

Smūgio jėga

Buvęs pasaulio čempionas Lennoxas Lewisas nenuvertina savo tautiečio D. Haye: „Jis tikriausiai vienintelis, turintis pakankamai talento ir smūgio jėgos, kad išverstų iš koto V. Kličko.“

Apie D. Haye smūgio jėga tikriausiai daugiausiai galėtų pasakyti jo treniruočių partneris suomis Robertas Heleniusas. Jo verdiktas: „D. Haye galbūt neturi pačios didžiausios smūgio jėgos, tačiau nepaprastai greitas, sugeba greitai kontratakuoti, nuolat daro spaudimą ir vaiko varžovą po ringą.“

Psichologinis pasirengimas

D. Haye itin pasitiki savo jėgomis, mėgina kalbomis, išsišokimais, provokacijomis išmušti savo varžovus iš vėžių. Vitalijaus Kličko treneris Fritzas Sdunekas įspėja: „Kaip tik to Vladimirui reikėtų vengti“. Netgi prieš kovą su N. Valujevu D. Haye žodžiu stipriai atakavo rusą: „Valujevas toks bjaurus kaip orkas“. Ir laimėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto Vladimiras išlieka ramus. „Į ringą lipsiu aiškia galva ir šaltakraujiškais smūgiais atsakysiu britui.“ Kol kas visi ekspertai dėl vieno sutaria – tai turėtų būti viena įspūdingiausių dvikovų per pastaruosius keletą metų.

Taip pat skaitykite:

V. Kličko brito D. Haye treniruotę pavadino aerobika nėščiosioms

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų