REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ne žemės derlumu, ne drabužių skirtingumu, ne šalies gražumu, ne miestų ir pilių tvirtumu gyvuoja tautos, bet daugiausia išlaikydamos ir vartodamos savo kalbą“, – rašė Mikalojus Daukša.

REKLAMA
REKLAMA

Europos kalbų dieną švenčia visa Europa.  Šios gražios šventės  tikslas – iškelti daugiakalbystę kaip vieną iš didžiausių Europos vertybių, įprasminti kalbų mokymosi įvairovę, pagarbą visoms Europos kalboms, regionų ir tautinių mažumų kalboms, skatinti įvairių kalbų mokymąsi bei kultūrų sklaidą Lietuvoje ir Europoje.

REKLAMA

Europa turi tikrą kalbų lobyną – 23 oficialiąsias kalbas ir per 60 vietos gyventojų bendruomenių, kalbančių regioninėmis ar mažumų kalbomis, o kur dar savo kalbomis kalbantys atvykėliai iš kitų kraštų ir žemynų! Būtent į šią kalbų gausą ir norėdamos atkreipti dėmesį Europos Sąjunga ir Europos Taryba 2001m. ėmėsi Europos kalbų metų iniciatyvos.

Spartėjant globalizacijai, nuolatos vyksta žmonių migravimas po skirtingas šalis, tad svetimos kalbos mokėjimas tampa privalumu. Kalbos atveria duris ir suteikia naujų asmeninio ir profesinio tobulėjimo bei ekonominės plėtros galimybių. Daugiakalbystė įvairiose mūsų visuomenės srityse darosi vis paklausesnė. Europos piliečiai tampa vis mobilesni, tad dažnai dalį gyvenimo praleidžia toli nuo savo gimtos šalies. Gebėjimas suprasti įvairias kalbas ir būti suprastam yra kasdienio gyvenimo būtinybė. Maždaug pusė visų Europos gyventojų gali kalbėti kuria nors iš užsienio kalbų.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės institucijų kalbų centras www.vikc.lt kurio vienas iš strateginių prioritetų yra įgyvendinti Europos komisijos ir Lietuvos daugiakalbystės strategiją – vykdyti įvairių Europos ir pasaulio kalbų mokymo programas -  tradiciškai,  švenčia Europos kalbų dieną ir tokiu būdu įprasmina visų, net ir retai vartojamų kalbų svarbą.

Šiemet Europos kalbų dieną minėsime 2011m. rugsėjo 24d. (šeštadienį) Vilniaus mokytojų namų kiemelyje. Tačiau projektas jau startuoja jau liepos 15d. su internetine kalbų viktorina Naujienų portale Balsas.lt. Viktorina tęsis iki rugpjūčio 15d. nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti Europos kalbų dienos renginio metu rugsėjo 24d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Europos kalbų dienos renginio programoje:

12.00 – 13.30 „Kalbų koncertas“ – ambasadų ir kultūros centrų meninė programa (Mokytojų namų kiemelio estradoje) su kalbų viktorina „Čia ir dabar“

13.30 - 14.30 Kalbų dirbtuvės

14.30 – 15.00 Loterija ir internetinės kalbų viktorinos nugalėtojų apdovanojimai

15.00 – 16.00 Evelinos Sašenko koncertas

Kviečiame visus aktyviai dalyvauti Europos kalbų dienos viktorinoje ir šventėje.  Jūsų laukia nepakartojama programa, prizai ir siurprizai!

Šventės organizatorius: Valstybės institucijų kalbų centras

VIKC (nuotr. Balsas.lt)

 


 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų