REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet dauguma lietuvių nėra linkę išlaidauti ir vykdami pailsėti į Lietuvos pajūrį nuomotis itin brangaus būsto. Dauguma respondentų planuoja nuomotis kambarius ne viešbučiuose, o pačių pajūrio miestų gyventojų siūlomuose namuose ar butuose, nes taip daug pigiau.

REKLAMA
REKLAMA

Nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt atliktos apklausos rezultatai rodo, kad į Lietuvos pajūrį vykstančių atostogautojų kišenė neleidžia mokėti daugiau kaip kelių dešimčių litų už gyvenamojo ploto nuomą parai vienam asmeniui: daugiau nei kas antras Aruodas.lt apklausoje dalyavavęs asmuo gali mokėti tik iki 50 Lt vienam asmeniui parai, apie dešimtadalis respondentų vienos paros nuomai galėtų skirti iki 70 Lt asmeniui, apie 15 proc. – iki 100 Lt, dešimtadalis – iki 150 Lt. Likusieji beveik 10 proc. apklausoje dalyvavusių asmenų gali skirti bet kokią sumą ir pirmenybę teikia viešbučio paslaugoms. Vadinasi, viešbučiuose gyvenamąjį plotą pajūryje nuomotis gali vos kas dešimtas atostogautojas.

REKLAMA

Nekilnojamojo turto skelbimuose apie trumpalaikę būsto nuomą pajūryje internete skelbiamos įvairios nuomos kainos. Portalo Aruodas.lt skelbimuose nurodomų kainų statistika rodo, kad pajūrio miestuose siūlomos kambarių nuomos kainos asmeniui svyruoja vidutiniškai nuo 30 iki 100 Lt, nors daugiausia skelbimų, kuriuose siūloma nuomos kaina nurodyta apie 50–80 Lt. Namus ar kotedžus siūloma nuomotis vidutiniškai už 200–350 Lt parai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau itin dažni atvejai, kai nuomotojai skelbimuose nėra linkę nurodyti tikslios nuomos kainos – tai paliekama deryboms pokalbio metu, kad nuomotojai galėtų atsižvelgti į orų situaciją, į nuomininkų skaičių konkrečiu metu ir pan. Birželis, ypač savaitgaliais nelepinęs gerais orais, koregavo siūlomas nuomos kainas – maždaug trečdalyje pasiūlymų jos buvo mažinamos, siekiant pritraukti nuomininkų.

Už kiek jus priims Nida?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų