REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius Vyriausybės rūmuose šiandien pasveikino dizainerę Eglę Ugintaitę, laimėjusią pagrindinį tarptautinio konkurso „FUJITSU Design Award 2011“ prizą. Tokijuje vykusio konkurso nugalėtoja atrinkta iš 3354 dizainerių.

REKLAMA
REKLAMA

„Laimėti pasaulines krepšinio varžybas jau mokame, o pergalės inovatyvaus dizaino srityje yra kažkas naujo. Džiaugiuosi Jūsų laimėjimu“, – sveikindamas Eglę Ugintaitę kalbėjo Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius.

REKLAMA

Premjeras kartu su kultūros ministru Arūnu Gėlūnu ir konkurso laimėtoja aptarė galimybes realizuoti jos projektą-nugalėtoją Lietuvoje, taip pat būdus aktyviau  plėtoti inovatyvų dizainą kaip perspektyvų aukštųjų technologijų ekonomikos sektorių.

Apdovanojimą pelnęs darbas „The Aid“ (liet. k. padėjėjas) – tai multifunkcinis navigacinis prietaisas senyvo amžiaus žmonėms. Prietaisas padeda nesunkiai orientuotis erdvėje, nuolat matuoja pagrindinius sveikatos būklės rodiklius nuo riešo kraujagyslių paviršiaus, o pasijutus nekaip leidžia vieno mygtuko paspaudimu išsikviesti operatyvią pagalbą (duomenys su vartotojo buvimo vieta bei naujausiais sveikatos duomenimis siunčiami tiesiai į pagalbos centrą). Taip pat „The Aid“ teikia ir elementarią fizinę pagalbą kaip atrama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų