REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„EuroBasket 2011“ nekantriai laukiantys Lietuvos krepšinio gerbėjai nacionalinę vyrų rinktinę galės išvysti jau rugpjūtį. Aistruoliai savo numylėtinius aikštėje šiais metais pirmą kartą pamatys rugpjūčio 4 dieną Klaipėdos „Švyturio“ arenoje per kontrolines rungtynes tarp Lietuvos ir Slovėnijos rinktinių.

Krepšinio gerbėjai jau dabar gali įsigyti bilietus į šias rungtynes bilietai.lt prekybos vietose (pigiausi bilietai — nuo 26 litų, įskaitant mokesčius).

Slovėnijos rinktinė į Lietuvą atvyks su žvaigždžių pripildyta komanda, o bene ryškiausia ekipos asmenybe galima vadinti jos naująjį vyriausiąjį trenerį Božidarą Maljkovičių. Vienas garsiausių visų laikų Europos krepšinio specialistų į pirmąją savo komandos treniruočių stovyklą pakvietė 19 žaidėjų, tarp kurių yra Goranas Dragičius, Jaka Lakovičius, Erazemas Lorbekas, Matjažas Smodišas, Boštjanas Nachbaras, Urošas Slokaras, buvęs Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Mirza Begičius ir kiti Europoje puikiai žinomi krepšininkai.

Krepšinio gerbėjai Slovėnijos krepšinio žvaigždes galės išvysti „Švyturio“ arenoje ir rugpjūčio 3-ąją per slovėnų mačą su Europos čempionatui taip pat besirengiančia Latvijos vyrų rinktine. Bilietus į šias rungtynes taip pat platina bilietai.lt (pigiausi bilietai — nuo 16 litų, įskaitant mokesčius).

Be to, rugpjūčio 2-ąją Klaipėdoje latviai išmėgins jėgas su Lietuvos studentų rinktine.

Pasirengimo etapą pajūryje Lietuvos krepšininkai užbaigs rugpjūčio 6-ąją maču su Jano Vesely vedama Čekijos rinktine, pernai rimtai pasipriešinusia mūsų komandai per kontrolines rungtynes Panevėžyje (lietuviai tik po pratęsimo laimėjo 93:84). Bilietus į šį mačą ir Lietuvos studentų rinktinės rungtynes su latviais platina „Tiketa“.

Pasirengimo cikle Lietuvos rinktinė sužais 9 kontrolines rungtynes, o paskutinieji galimybę išvysti mūsų vyrus Lietuvoje prieš „EuroBasket 2011“ pradžią turės į Panevėžio „Cido“ ir Vilniaus „Siemens“ arenas atvyksiantys aistruoliai.

Rugpjūčio 19 dieną Lietuvos rinktinė Panevėžyje susitiks su Rusijos nacionaline komanda, o rugpjūčio 20-ąją — su Latvijos.

Rusijos rinktinėje šiemet po pertraukos vėl žais garsiausias pastarojo dešimtmečio šalies krepšininkas, Jutos „Jazz“ puolėjas Andrejus Kirilenka. Komandai padės NBA praeitą sezoną sėkmingai debiutavęs vidurio puolėjas Timofejus Mozgovas ir kiti žinomi krepšininkai.

Lietuvių kovos su latviais net ir per kontrolines rungtynes pastaraisiais metais primena rimtus mūšius. Ainaro Bagatskio treniruojama kaimynų rinktinė šių metų Europos čempionatui rengiasi be ryškiausių žvaigždžių, tačiau pergalių žada siekti demonstruodama gražų komandinį krepšinį.

Pasirengimą Europos čempionatui lietuviai užbaigs sostinėje per rugpjūčio 27-osios rungtynes su Gruzijos nacionaline komanda. Gruzinai Senojo žemyno pirmenybėse dalyvaus pirmą kartą, tačiau atsiveš ne vieną žvaigždę. Išskirtinė asmenybė Gruzijos rinktinėje — Atlantos „Hawks“ vidurio puolėjas Zaza Pachulija. Kovoti po krepšiais jam padės Atėnų „Panathinaikos“ priklausantis, bet praeitą sezoną Liublianos „Union Olimpija“ ekipoje labai sėkmingai rungtyniavęs Georgi Šermadini. Prie sėkmingo gruzinų pasirodymo „EuroBasket 2011“ atrankos varžybose daug prisidėjo ir natūralizuotas amerikietis gynėjas Taureanas Greenas. Šie krepšininkai pasistengs, kad Lietuvos rinktinės paskutinė repeticija prieš Europos čempionato pradžią nebūtų lengvas pasivaikščiojimas.

Nepraleiskite progos palinkėti Lietuvos rinktinei sėkmės Europos čempionate! Bilietais į Lietuvos rinktinės kontrolines rungtynes su Rusijos, Latvijos ir Gruzijos rinktinėmis taip pat prekiauja „Tiketa“ (pirmieji bilietai — nuo 19 litų, įskaitant mokesčius).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų