REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė  „Apple" rugsėjo mėnesį pristatys ne tik naują savo išmaniojo telefono „iPhone“ modelį „iPhone 5“, bet ir kitą naujovę – darbui „debesyje“ pritaikytą telefoną „iCloud iPhone“.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai pranešė „Applenapps.com“. Svetainė remiasi trimis neįvardytais nepriklausomais šaltiniais, susijusiais su „Apple".

REKLAMA

Pasak jų, „iCloud iPhone“ bus pigesnis už „iPhone 5“ telefoną, nes jame bus mažiau vidinės atminties. Vartotojo duomenims laikyti  „iCloud iPhone" esą naudos naująją „Apple“ „debesies“ paslaugą „iCloud“. Be to, pranešama, kad „iCloud iPhone“ kainą sumažins jame naudojamos tos pačios dabartinio „iPhone 4“ modelio dalys.

Skelbiama, kad „Apple“ neva planuojanti pardavinėti „iCloud iPhone“ už 400 JAV dolerių be mobiliojo ryšio paslaugų sutarties, o tai suteiks galimybę JAV mobiliojo ryšio operatoriams siūlyti šiuos telefonus 2 metų sutartį pasirašiusiems klientams už labai  mažą kainą, galbūt netgi veltui.

REKLAMA
REKLAMA

„Applenapps.com“ taip pat praneša, kad „Apple“ abu telefonus ruošiasi pristatyti rugsėjo pabaigoje. Ar šie gandai yra pagrįsti, parodys tik laikas.

„iCloud“ paslauga buvo pristatyta birželį vykusioje „Apple“ plėtotojų konferencijoje. Pasak bendrovės vadovo Steve'o Jobso, specialiai atvykusio į šį pristatymą, naujoji paslauga yra būtina, nes asmeninis kompiuteris jau nebėra esminis dalykas skaitmeninių paslaugų vartotojams.

„iCloud“, skirtingai nuo ankstesnės „Apple“ laiškų, interneto žymų ir dokumentų sinchronizavimo su stacionariais ir nešiojamaisiais kompiuteriais bei telefonais paslaugos „MobileMe", yra nemokama.  „MobileMe“ kainavo po 99 dolerius per metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„iCloud„ galės naudotis visi „Apple“ vartotojai, atnaujinę savo mobiliąją operacinę sistemą iki „iOS 5“ versijos, kuri bus suderinama šia paslauga. Kiekvienas iš jų gaus po 5 GB nemokamos vietos bendrovės serveriuose el. paštui, dokumentams, nuotraukoms bei kitiems duomenims laikyti. „Apple“ „debesyje“ laikoma informacija galės būti pasiekiama įvairiais įrenginiais, vartotojai galės sinchronizuoti savo kalendorių, taikomąsias programas, dokumentus ir kitus duomenis su „iOS“ valdomais mobiliaisiais įrenginiais ir „Mac“ ar IBM PC tipo asmeniniais kompiuteriais.

REKLAMA

Visi pakeitimai dokumentuose, sukurtuose su „iCloud“ suderinamomis programomis, tarp jų „iWork“ programų paketu, bus automatiškai sinchronizuojami su kitais vartotojo įrenginiais, naudojamais prisijungti prie „debesies“. „Apple“ interneto parduotuvėje įsigyta muzika, programos ar knygos nebus įtrauktos į 5 GB nemokamos vietos limitą, jos automatiškai bus įkeltos į  „iCloud“, kad vartotojas galėtų bet kada pasiekti savo  skaitmeninį turinį.

„iCloud“ vartotojai prireikus galės nusipirkti papildomos vietos serveryje. Norintiems papildomų 10 GB vieneriems metams teks sumokėti 20 JAV dolerių, 20 papildomų GB kainuos 40 dol. per metus, 50 GB – 100 dolerių. „iTunes“ parduotuvėje įsigytų muzikos įrašų ir programų bei vartotojo įkeltų nuotraukų disko vieta neribojama, tačiau nuotraukos „iCloud" galės būti laikomos tik 30 dienų.

„Apple“ suteikė prieigą prie „iCloud“ per WWW sąsają „iCloud.com". Kol kas ji veikia bandomuoju režimu, prieiga suteikta tik „Apple“ plėtotojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų