• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį šeštadienį Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės tryliktosios pamainos (PAG-13) karo medikai gavo skubų prašymą iš vietinės Čagčarano ligoninės. Po ligononėje atliktos operacijos stipriai nukraujavusiai ir sunkioje būklėje esančiai pacientei buvo skubiai reikalingas donorų kraujas.

REKLAMA
REKLAMA

PAG tarnaujantys kariai ir civiliai, tarp kurių ir PAG vadas pulkininkas Nerijus Stankevičius, sutiko duoti kraujo. Surinktas kraujas buvo perduotas vietinės Čagčarano ligoninės medikams.  

REKLAMA

„Viliamės, kad paaukotas kraujas išgelbėjo moters gyvybę“, – paklaustas apie šį įvykį sakė PAG medicinos skyriaus vadas majoras Vilius Kočiubaitis.

PAG medikai nuolat bendradarbiauja, moko ir konsultuoja Čagčarano ligoninės personalą, taip pat priima pacientus ir stovyklos medicinos įstaigoje, o sudėtingų atvejų metu operuoja vietos gyventojus.

PAG stovykloje Čagčarane įrengta karo lauko ligoninė – moderni ir gerai aprūpinta sveikatos priežiūros įstaiga – turi autonominę kondicionavimo sistemą, vandentiekį, autonominę jėgainę.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu tarnybą Afganistano Goro provincijos sostonėje vykdo tryliktoji PAG pamaina, kuri suformuota Karaliaus Mindaugo mechanizuotojo pėstininkų bataliono pagrindu. Mindaugo batalionas jau antrą kartą vykdo pusės metų misiją Afganistane.

Lietuvos vadovaujama PAG Gore – bendra civilių ir karių misija, NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (angl. International Security Assistance Force, ISAF) dalis, kuri Goro provincijoje pradėjo veikti 2005 metų vasarą. Pagrindinė misijos užduotis - padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti.

Goro PAG stovykloje Čagčarane kartu su Lietuvos kariais ir civiliais tarnauja ir dirba Danijos, Gruzijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Suomijos, Bulgarijos ir Ukrainos atstovai.



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų