REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjo laikai, kai pradinukai turi geresnius naudojimosi kompiuteriu įgūdžius, nei, pavyzdžiui, bato rišimo ar laikrodžio pažinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo, atlikto Didžiojoje Britanijoje, rezultatai rodo, kad 9 iš 10-ies septynmečių (net 86 proc.) moka naudotis kompiuteriu, o beveik visi (97 proc.) žaisti kompiuterinius žaidimus, rašoma orange.co.uk.

REKLAMA

Tačiau tik vos daugiau nei pusė (56 proc.) vaikučių gali atsakyti, kiek valandų. O savarankiškai susirišti batų raištelius mokančių septynerių metų vaikų procentinis skaičius dar menkesnis – tą geba mažiau nei trečioji pradinukų dalis.

Vis dėlto dviračiu su dviem ratais gali važiuoti ne tiek ir mažai – beveik du trečdaliai (60 prtoc.) vaikų.

Šiam tyrimui apie vaikų naudojimąsi naujosiomis technologijomis, buvo apklausti 1057 tėvai.

Maždaug pusė (47 proc.) apklaustųjų tėvelių nurodė, kad jų atžalos turi prietaisus su prieiga prie interneto. Maždaug kas penktas tėvelis prisipažįsta jų netikrinantis.

REKLAMA
REKLAMA

Apytiksliai vienas iš 12-os tėvų nurodė, kad netikrina, ar vaikams perkami daiktai yra tinkami naudotis tokio amžiaus vaikams, kartais tą patikrina daugiau nei trečdalis apklaustųjų tėvų (35 proc.).

Nors didžioji dauguma (87 proc.) apklausoje dalyvavusių tėvų mano, kad technologijų pažinimas yra gyvybiškai būtinas vaiko vystymuisi, kiek daugiau nei ketvirtadalis (26 proc.) nurodė esantys susirūpinę, kad vaikų naudojimasis technologijomis kenkia jų tarpusavio santykiams su atžalomis.

Nemažą dalį tėvų jaudina ir „internetinė“ rašytinė kalba, kuri galimai kenkia vaikų rašymo įgūdžiams (taip mano 16 proc. apklaustųjų tėvų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų