REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausias Baltijos šalyse kelionių organizatorius „Novaturas“ savo internetiniame tinklalapyje pristato visus bendrovėje dirbančius gidus. Pasak įmonės rinkodaros ir komunikacijos vadovės, toks sprendimas susijęs su išaugusiu poilsiautojų susidomėjimu atostogų metu juos lydėsiančiais kelionių organizatoriaus atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

“Novaturo" rinkodaros ir komunikacijos vadovė Sigita Dabulė teigia, jog įmonės darbuotojai nuolat sulaukia klientų pasiteiravimų apie įmonės atstovus užsienyje. Anot S. Dabulės, toks susidomėjimas yra visiškai suprantamas - poilsinėse ar pažintinėse kelionėse atstovas užsienyje dažnai tampa ne tik vedliu, bet ir vertingu patarėju ar net draugu.

REKLAMA

„Pajutome keliautojų ir poilsiautojų norą iš anksto susipažinti ne tik su šalimis, kurias jie ketina aplankyti, ar viešbučiais, kuriuose ilsėsis, bet ir su mūsų atstovais, lydėsiančiais juos visos kelionės metu. Tai natūralu: augant kelionių kokybei bei įvairovei, didėja ir žmonių lūkesčiai. Esame pirmieji Lietuvoje, nusprendę taip išsamiai pristatyti savo gidus visuomenei, tačiau tikime, kad ateityje tai taps gražia tradicija,“ – teigė S. Dabulė.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės internetinėje svetainėje pateikta informacija leidžia ne tik susipažinti su gidų turima darbo patirtimi ar specializacija, kelionių organizatoriaus atstovai atvirauja ir kur kas asmeniškėmis temomis – dalinasi pomėgiais, svajonėmis ir tikslais. Keliolikos klausimų anketa atskleidžia, kur savo svajonių atostogas praleistų patys gidai, kokių egzotiškų šalių virtuves jie rinktųsi ir net su kokiais juokingais nutikimais yra susidūrę darbo metu.

Anot poilsines keliones lėktuvu bei pažintines keliones autobusu organizuojančio „Novaturo“ atstovės, kelionėje juos lydėsiančiu gidu iš anksto domisi dažnas pailsėti svečioje šalyje susiruošęs žmogus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Keliaujantieji žino, jog itin didelė bet kokios išvykos sėkmės dalis priklauso būtent nuo gido: nuolat gyvendami šalyse, į kurias pailsėti ar su kuriomis susipažinti keliauja mūsų klientai, jie puikiai išmano vietos papročius, pažįsta jos kultūrą, tad atvykusiems turistams gali parodyti tikrąjį šalies gyvenimą, suteikti įdomių ir naudingų istorinių žinių. Neretai tokių atostogų metu užsimezgęs artimas ryšys išlieka ir kelionei pasibaigus, o joje lydėjęs gidas poilsiautojams tampa ilgamečiu bičiuliu,“ – pasakojo S. Dabulė.

REKLAMA

“Didėjantis verslo atvirumas visuomenei – pagirtina tendencija. Skaidrumas ir artimo kontakto sukūrimas leidžia klientui labiau pasitikėti įmone, skatina užmegzti ilgalaikius santykius. Belieka tikėtis, kad tokie sprendimai Lietuvoje taps vis dažnesni," – naująjį projektą komentavo Lietuvos komunikacijos agentūrų asociacijos vadovas Gintaras Šeputis.

Didžiausias poilsinių ir pažintinių kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ veiklą vykdo nuo 1999 metų. Per metus „Novaturas“ organizuoja virš 1700 skrydžių daugiau kaip 20 krypčių. 2010 metų „Novaturo“ įmonių grupės apyvarta buvo 201,7 mln. litų, o „Novaturo“ paslaugomis pasinaudojo 103 tūkst. Baltijos šalių gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų