REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje prasidėjo žinomo italų režisieriaus Gabrielės Salvatoreso (Gabriele Salvatores) filmo „Sibirietiškas auklėjimas“ (Siberian Education) filmavimo darbai.

REKLAMA
REKLAMA

Filme vaidmenį kuria ir garsus JAV aktorius, režisierius ir prodiuseris Džonas Malkovičius (John Malkovich). Filme taip pat pasirodys ir lietuvių aktoriai, praneša Vilniaus savivaldybė.

REKLAMA

Lietuvoje juosta filmuojama bendradarbiaujant su kompanija „Nordic productions“. Jos prodiuserė Milda Leiputė teigė, kad užsieniečiai susižavėję Vilniumi ir tuo, ką čia rado, - profesionalumą ir geras darbo sąlygas.

Beveik visas „Sibirietiško auklėjimo“ filmavimas vyks Vilniuje. Filmo siužetas nukels 1985-1995 metų Padniestrę - nepripažintą respubliką, oficialiai laikomą Moldovos dalimi. Juostoje bus pasakojama apie Padniestrės nusikaltėlių gyvenimą. Dž. Malkovičius atliks senelio Kuzios, auginančio anūką Kolymą ir mokančio jį „doro nusikaltėlio“ moralės vaidmenį. Kolymo vaidmuo filme patikėtas lietuviui Arnui Fedaravičiui.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad į Vilnių sugrįžta tarptautinis kinas, čia vyksta užsienio kompanijų filmavimai. Šiuo metu į Vilnių yra atvykusi 50 žmonių komanda, dirbanti prie filmo „Sibirietiškas auklėjimas“. Jie gyvena sostinės viešbučiuose, darbui samdo vietinius darbuotojus“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Kad Vilnius taptų draugišku filmams miestu, Vilniaus savivaldybėje jau pradedami Vilniaus kino biuro steigimo darbai. Ši įstaiga padės įveikti biurokratines kliūtis užsienio filmavimo komandoms, reklamuos Vilnių ir miesto kino industriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

61 metų italų režisierius, prodiuseris, scenaristas G. Salvatoresas yra sukūręs keturiolika vaidybinių filmų, pelnęs garbingų italų kino apdovanojimų.

57 metų aktorius, prodiuseris Dž. Malkovičius gerai žinomas ir lietuvių kino žiūrovams iš tokių filmų kaip „Būti Stenliu Kubriku“, „Beovulfas“, „Klimtas“, „Perskaityk ir sudegink“, „Žmogus su geležine kauke“, „Damos portretas“, „Pavojingi ryšiai“ ir daugelio kitų. Dešimtis vaidmenų kine ir teatre sukūręs aktorius yra pelnęs aukščiausių tarptautinių kino apdovanojimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų