REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasdien Europos krepšinio čempionato B grupės rungtynes Šiaulių arenoje žiūrėdavo apie 4 tūkstančius aistruolių. Informaciją apie čempionatą teikė 203 akredituoti žiniasklaidos atstovai, saugumu rūpinosi apie 100 pareigūnų, organizatoriams talkino pusantro šimto savanorių.

REKLAMA
REKLAMA

Populiariausia — Vokietijos ir Prancūzijos kova

Pasak FIBA Europe organizacinio komiteto bilietų pardavimo grupės vadovės Dovilės Lukavičiūtės, per pirmąjį čempionato etapą geriausiai bilietai buvo parduodami Šiauliuose ir Klaipėdoje.

REKLAMA

Vidutiniškai į vienos dienos rungtynes Šiauliuose buvo parduodama apie tris tūkstančius bilietų. Dar maždaug tūkstantis asmenų į salę ateidavo su kvietimais, akreditacijomis.

Didžiausio susidomėjimo Šiauliuose sulaukė Prancūzijos— Vokietijos rungtynės, kurias arenoje stebėjo apie 5 tūkstančius žmonių.

Panevėžys žiūrovų skaičiumi Šiaulius ir Klaipėdą aplenkė tik Lietuvos — Ispanijos ir Lietuvos— Turkijos rungtynėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Gausiai žurnalistų — iš Latvijos

FIBA Europe organizacinio komiteto žiniasklaidos atstovo Šiauliuose Arūno Petraičio teigimu, arenoje plušėjo 203 interneto, spaudos, televizijų žurnalistai, fotografai, operatoriai.

Gausiausiai žiniasklaidos darbuotojų buvo atvykę iš Latvijos — 38. Žinias apie krepšinį teikė 36 Lietuvos žurnalistai, 35 — Vokietijos, 29 — Prancūzijos, 18 — Serbijos, 14 — Izraelio.

Po vieną, du atstovus atsiuntė JAV, Švedija, Liuksemburgas, Čekija, Estija.

Savanoriai tęsia darbą

Šiauliuose čempionato metu dirbo apie 150 savanorių iš Šiaulių, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio miestų, skirtingų rajonų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po grupės varžybų 15 geriausiųjų išvyko savanorystės tęsti Vilniuje.

Pasak savanorių koordinatorės Šiauliuose Laimutės Bobrovos, atsakingiausi savanorių postai — rinktinių ir teisėjų atašė. Kiekviena komanda turėjo po du atašė (pirmasis rinktinę lydi per visas rungtynes, kitas — mieste, kuriame žaidžiama).

Lydėti komandas į viešbučius, talkinti žiniasklaidos atstovams, padėti žiūrovams salėje rasti savo vietas, patarnauti rūbinėse, teikti informaciją, palydėti VIP, stebėti aikštę, salę — tai keletas iš savanoriško darbo funkcijų.

REKLAMA

„Savanoris, salėje pamatęs netinkamą elgesį, saugos tarnybos darbuotoją turi informuoti taip, kad niekas nepastebėtų. Draudžiamas net spartesnis, paniką galintis sukelti ėjimas, — paskojo L. Bobrova. — Aptarnaujant VIP (labai svarbius asmenis), sudėtingiausia buvo su vietinės reikšmės VIP' ais, nes šie — kaprizingi. Savanoriai į konfliktus nesivėlė, sprendė problemas geranoriškai.“

Savanoriai dirbo pamainomis, bet kai kurie arenoje savanoriaudavo nesikeisdami. Namus pasiekdavo apie 1-ą valandą nakties.

„Sulaukėme pagyrimų. Savanoriai labai susidraugavo, planuojame vienas vestuves, buvo ir skyrybų“, — savanoriško darbo užkulisius atskleidžia L. Bobrova.

REKLAMA

Incidentų išvengė

Pasak Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas viršininko Vinco Urbonavičiaus, Šiaulių arenoje ir jos prieigose budėjo beveik 100 pareigūnų (įskaičiuojant eismo reguliuotojus, komandų palydą, tvarkos užtikrintojus fanų zonoje ir aplink areną).

Izraelio komandą lydėjo keturi savi saugos tarnybos darbuotojai.

Aistruolių saugumą Fanų zonos ir arenos viduje užtikrino saugos tarnyba „Ekskomisarų biuras“.

Į Šiaulius iš Vilniaus buvo atvykę Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai. „Jie buvo rezerve, padėjo patruliuoti. Jei būtų nepakakę vietos pajėgų viešajai tvarkai užtikrinti, būtų buvęs panaudotas šis rezervas“, — sako V. Urbonavičius.

Arenoje ir prie arenos budėjo medikų, priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ekipažai.

Živilė KAVALIAUSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų