REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausias Pirmojo Baltijos kanalo projektas „Operos fantomas“ sulaukė atgarsio ir Lietuvoje. Estrados dainininkas Filipas Kirkorovas, išdrįsęs žengti į operos sceną, po pirmojo savo pasirodymo nustebino žymųjį Lietuvos operos solistą profesorių Vytautą Juozapaitį. Lietuvos Nacionalinės premijos laureatui F. Kirkorovo atlikimas priminė krepšinio varžybas.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį PBK eteryje įvyko ryškiausios rudens sezono naujienos – muzikos projekto „Operos fantomas“ premjera.  Tarp keturių  pirmosios laidos dalyvių – Sergejaus Lazarevo, Valerijos, Tamaros Gverdčiteli, į operos sceną žengė Filipas Kirkorovas, kuris ir susilaukė daugiausiai dėmesio bei nustebino ne tik projekto komisiją, bet ir žiūrovus.

REKLAMA

Filipas Kirkorovas (nuotr. BMA archyvo)Filipas Kirkorovas (nuotr. BMA archyvo)

Pasak garsaus Lietuvos operos solisto Vytauto Juozapaičio, estrados atlikėjas pademonstravo puikius muzikinius duomenis, tačiau šiek tiek koją jam pakišo pasirinktas kūrinys – Toreadoro partija iš operos „Karmen“. „Atvirai pasakius, Filipo Kirkorovo pasirodymas maloniai nustebino, nes buvau nusiteikęs išvysti liūdnesnį vaizdą“, – paprašytas pakomentuoti estrados vilko pasirodymą projekte „Operos fantomas“ pokalbį pradėjo V. Juozapaitis. Pasak jo, akademinis-operinis dainavimas – tai ne tik meno, bet ir sporto rūšis, reikalaujanti specialaus fizinio paruošimo, valios ir ištvermės.

REKLAMA
REKLAMA

„Kirkorovas turi gražaus tembro, tačiau nepakankamai išlavintą akademinio muzikavimo kontekste balsą. Toreadoro partija skirta sodraus bosinio baritono savininkui, tuo tarpu Filipo Kirkorovo balsas – lyrinis baritonas, todėl žemos natos skamba, švelniai tariant, neįtikinamai. Aukštos gaidos dainuojamos „atvirai“, – sudėtingą kūrinį vertina V. Juozapaitis. „Taigi, šis pasirodymas primena krepšinį be taisyklių, t.y., į krepšį pataikoma, tačiau ne visada paisoma kitų šiai sporto šakai privalomų taisyklių“.

Tuo tarpu kiti projekto dalyviai – Sergejus Lazarevas, rusijos „Madonna“ vadinama dainininkė Valerija ir garsi gruzinų kilmės rusų estrados dainininkė Tamara Gverdčiteli, savo arijas atliko nepriekaištingai. Nors praeityje jiems nė karto nėra tekę dainuoti arijas iš operų, vertinimo komisija projekto „Operos fantomas“ dalyvių atlikimą įvertinto geriausiais balais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pateikiame F. Kirkorovo pasirodymo projekte „Operos fantomas“ vaizdo įrašą:

Naujausiame PBK rudens sezono projekte „Operos fantomas“ operos scenai iš viso iššūkį metė aštuoni žinomi estrados dainininkai. Jie pasiruošę pademonstruoti ne tik muzikines žinias, bet ir atrasti savyje puikų tenorą ar sukrečiantį sopraną. Filipas Kirkorovas, Dima Bilanas, Levas Leščenko, Tamara Gverdčiteli, Valerija, Ani Lorak ir kitos žvaigždės – kiekvieną sekmadienį 18:30 per Pirmąjį Baltijos kanalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų