REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei keliaujate per sparčiai besivystančius regionus ar šalis, kelionė autobusu ar traukiniu gali būti ne tik įdomi, bet ir naudinga. Tačiau gana dažnai keliautojai ilgesnę nei 15 valandų kelionę šiomis transporto priemonėmis laiko tikru košmaru nei įdomia patirtimi.

REKLAMA
REKLAMA

Kad taip neatsitiktų, vadovaukitės keliais paprastais patarimais, padėsiančiais išvengti nepatogumų keliaujant traukiniu ar autobusu:

REKLAMA

1. Išgerkite miego piliulę

Žinoma, nederėtų piktnaudžiauti medikamentais, bet miego piliulė, gali nenutrūkstamą 15 valandų košmarą paversti į sapną. Galite išgerti ir Ibuprofeno, kuris veikia kaip raumenis atpalaiduojantis preparatas ir dažnai sukelia mieguistumą. Bet jei nesate toks žmogus, kuris gali bet kada ir bet kokiomis sąlygomis užmigti - miego piliulė išties daro stebuklus.

2. Išsirinkite tinkamą sėdėjimo vietą

Jei perkate bilietą iš anksto, paprastai, galite išsirinkti ir sėdimąją vietą autobuse ar traukinyje. Išsirinkite kaip įmanoma erdvesnę vietą (vietų tvarka paprastai yra pavaizduota grafiškai). Jei keliaujate autobusu - geriausias pasirinkimas priekinės sėdynės, ten yra daugiau vietos kojoms, nei, pavyzdžiui autobuso gale. O jeigu keliaujate traukiniu - vietas rinkitės atitinkamai nuo traukinio tipo, čia taip pat yra erdvesnių vietų.

REKLAMA
REKLAMA

3. Užsidenkite ausis

Jūsų kelionės bendrakeleivis gali būti tiek garsiai knarkiantis vyrukas, tiek nuolat verkiantis kūdikis. Šiose situacijose ausinukai yra tikras išsigelbėjimas. 15 valandų inkščiantis vaikas gali gerokai „ištampyti“ nervus ir atitinkamai jus nuteikti kitiems kelionės įspūdžiams, todėl pasirūpinkite ausinukais ar ausų kištukais iš anksto.

4. Keliaukite naktį

Kai kurie žmonės tiki, kad keliauti dienos metu yra geriau, mat tuomet jie gali skaityti, stebėti pro langą ar užsiimti kitomis veiklomis. Tai ypač būdinga šeimoms su vaikais. Naktines keliones paprastai renkasi vieniši keliautojai, kurie mėgsta tylėti, miegoti ir nori kuo greičiau pasiekti kelionės tikslą. Naktiniai autobusai, beje, daro mažiau sustojimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Transporto kompaniją rinkitės protingai

Šis patarimas daugiau galioja keliaujantiems autobusu. Pirmiausia svarbu išsirinkti jūsų poreikius tenkinančią autobusų bendrovę. O jų yra daugybė, todėl nepulkite pirkti bilieto pirmoje pasitaikiusioje kompanijoje. Pasiteiraukite kitų žmonių nuomonių apie tą kompaniją, kurios paslaugomis ketinate pasinaudoti. Susižinokite kokie yra autobuso privalumai, patogumai, koks transporto priemonės amžius, kas kiek laiko autobusas daro sustojimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų