REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai susimąstome pasižiūrėję į savo atvaizdą fotografijoje. Kartais džiaugiamės savo tipografijomis, o kartais nusiviliame.Žinomus veidus pastoviai stebime žiniasklaidoje. Sąvoka  „fotogeniškas“  reiškia „tinkamas fotografuoti ar filmuoti“.

Dažnai susimąstome pasižiūrėję į savo atvaizdą fotografijoje. Kartais džiaugiamės savo tipografijomis, o kartais nusiviliame.Žinomus veidus pastoviai stebime žiniasklaidoje. Sąvoka  „fotogeniškas“  reiškia „tinkamas fotografuoti ar filmuoti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausiai apie tai išmano profesionalūs fotografai, kurie puikiai išmano savo darbą ir gali fotografuojamiesiems duoti patarimų ir nuspręsti, kaip žmogus atrodo geriausiai. O kas gi yra fotogeniškiausi Lietuvoje? Fotografai atskleidžia paslaptis.

REKLAMA

Geriausiai fotografijose atrodo aktoriai ir modeliai

„Fotogeniškumą, mano manymu, galima išsiugdyti pačiam. Nefotogeniškas dažniausiai būna tas, kuris taip apie save galvoja – nepasitiki savimi. Nuotraukose puikiai gali atrodyti ir apkūnesnės moterys, jei laisvai elgiasi prieš objektyvą. Tuo tarpu kompleksuota gražuolė gali gautis nekaip. Labai svarbus yra kontaktas su fotografu, pasitikėjimas. Jau prieš fotografuojantis neigiamai nusiteikęs herojus ir gaus neigiamą rezultatą. Sunku fotografuoti moteris, kurios klausinėja: „ar ne per stora?“, „ ar ne baisi?“, ir po kiekvieno blykstelėjimo prašo parodyt nuotrauką. Be abejo, kad geriausiai atrodo nuotraukose atrodo aktoriai ir modeliai – toks jų darbas (juokiasi). Pop muzikos atlikėjai dažniausiai perlenkia lazdą pozuodami. Daugelis jų turi „atrepetavę“ vieną pozą bei veido išraišką, kurią kartais būna labai sudėtinga „išmušti“, ir atrodo kvailai nuotraukoje,“- pasakoja Vygandas Ovadeniovas, vienas populiariausių spaudos fotografų.

REKLAMA
REKLAMA

Grimas turi būti subtilus

„Bijantiems pozuoti patarčiau nežiūrėti į objektyvą, jei įmanoma, kai juos fotografuoja – tada natūralesni atrodo. „Make up'as“ priklauso nuo norimo gauti rezultato. Tačiau nors koks vizažisto įsikišimas būtinas bet kuriuo atveju. Asmeniškai mėgstu fotografuoti, kai grimas subtilus, tik maskuojantis veido odos defektus. Moterims rūbai tinka šiltų spalvų, atviri, kiek įmanoma. Gražios nuotraukos būna kai rūbai nevaržo herojaus ar modelio. Vyrams tinka odiniai švarkeliai, džinsai.. Barzda nebūtinai turi būti ką tik nuskusta. Per daug laisvai pozuojantis prieš kamerą vyras gali išeiti kažkiek moteriškas. Vyrams labiau tinka santūrumas, paslaptingumas. Odos defektai gali ir teigiamai pasitarnauti pabrėždami vyro jėgą ir vyriškumą. Iš žinomų žmonių mielai fotografuoju Aida Žiliūtę, Daivą Anužytę, Ievą Gervinskaitę, Rimą Triškutę.... vyrai: Nerijus Juška, Mantas Jankavičius...“ – teigia Vygantas Ovadeniovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Fotogeniškumo paslaptis atskleidžia Gediminas Žilinskas, daugelio „glamūrinių“ žurnalų viršelių autorius, jau daugiau nei 10 metų dirbantis su fotografija spaudoje: „Mano manymu apie  fotogenišką žmogų galima spręsti iš fizinių duomenų - veido, kūno proporcijų, ir labai svarbus yra žmogaus pasitikėjimas savimi, vidinis atsipalaidavimas... Nefotogeniškumu žmones save kaltina dėl tu pačiu, pirma išvardintų, priežasčių, o ypač dėl susikaustymo ir nepasitikėjimo savimi: „aš nefotogeniškas“, „aš nesigaunu nuotraukose“  ir t.t.“

REKLAMA

Svarbu save gerai pateikti

Visi fotografai sutinka, jog galima žmogaus atvaizdą pakeisti iš esmės, o tai priklauso nuo daugelio detalių ir autoriaus meistriškumo bei visos komandos darbo: tai ir stilistai, vizažistai ir kiti su fotosesijomis glaudžiai susiję profesionalai.

„Makiažas ir aksesuarai tai pat svarbu. Dažniausiai. Juk kiekviena detalė nuotraukoje pasakoja istorija apie žmogų, sukuria jo įvaizdį. Ar galima išspaust geresnį rezultatą? Taip, galima, gražiai apšvietus, parinkus atitinkama momentą. O modeliui gerai nusiteikus – be jokiu problemų (juokiasi)!

Dauguma modelių,  su kuriais teko dirbti, yra fotogeniški, kai kurie ypatingai. Na, gal tie, su kuriais smagiausiai dirbasi ir būna gera, šilta atmosfera. Ugnė Skonsmanaitė, Mia, Natalija Bunkė, Pikul - ne tik gražios moterys, bet ir ypač fotogeniškos, nes moka save gerai pateikti prieš objektyvą, pasitiki savimi. Dar pridėsiu: Agnė Jagelavičiutė, su ja jau virš 10 metų dirbu ir visada gaunu puikų, nerealų rezultatą,“- šypsosi  fotografas Gediminas Žilinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų