REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lietuvos ryto televizijos“ laidoje „Lietuva tiesiogiai“ spalio 11-ąją Seimo narys Naglis Puteikis sąmoningai klaidino visuomenę, teigiama Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal pranešimą, komentuodamas STT Klaipėdos valdybos pareigūnų veiksmus atliekant ikiteisminį tyrimą byloje dėl N. Puteikio, ėjusio Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo pareigas, galimo piktnaudžiavimo tarnyba ir įsiteisėjusio teismo sprendimo nevykdymo, jis nekorektiška forma teigė neva STT pareigūnai tarnauja verslininkų advokatais, apklausos metu jo atžvilgiu naudojo garbę ir orumą žeminančius veiksmus.

REKLAMA

„Minėti teiginiai visiškai neatitinka tikrovės. Visa N. Puteikio apklausa STT Klaipėdos valdyboje buvo fiksuojama vaizdą ir garsą įrašančia aparatūra. Šiuo metu N. Puteikio apklausos medžiaga perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui“, – sakoma STT pranešime.

Toliau pranešime sakoma, kad šioje laidoje išsakyti N. Puteikio komentarai apie STT apdovanojimų Tarptautinės antikorupcijos dienos proga skyrimą tam tikriems asmenims yra tik N. Puteikio vienašališkas ir tikrovės neatitinkantis įvykių interpretavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat STT neigia N. Puteikio spalio 11-ąją interneto naujienų portale www.lrytas.lt išspausdintus analogiško turinio komentarus, esą Klaipėdos STT dirba išimtinai verslininkams.

STT, vertindama tokius Seimo nario pasisakymus kaip sąmoningą STT diskreditavimą bei viešą STT pareigūnų šmeižimą jiems atliekant tiesiogines tarnybines pareigas, kreipėsi į Seimo Pirmininkę su prašymu inicijuoti tokių N. Puteikio komentarų tyrimą Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje.

STT primena, kad panašaus pobūdžio komentarus STT ir jos pareigūnų atžvilgiu N. Puteikis buvo viešai išsakęs ir gegužės 18-ąją „Žinių radijo“ laidoje „Prie pietų stalo“. Po šios laidos STT kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybės merą su prašymu inicijuoti Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario N. Puteikio, komentarų, išsakytų šioje laidoje, tyrimą Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos etikos komisijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimas, atsižvelgdamas į generalinio prokuroro kreipimąsi, spalio 13-ąją sutiko, kad Seimo narys N. Puteikis būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyta jo laisvė.

Už tokį laikinosios tyrimo komisijos rezoliucijos projektą balsavo 100, prieš 2, susilaikė 7 parlamentarai.

Pats N. Puteikis iš Seimo tribūnos prašė Seimo narių panaikinti jo teisinį imunitetą ir duoti sutikimą vykti viešam teismui. Jo nuomone, ginčą reikia spręsti viešumoje.

Parlamentaras, prokuratūros duomenimis, galimai tyčia piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, nevykdė įsiteisėjusios Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutarties, kuria teismas įpareigojo atsakovą – Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Klaipėdos teritorinį padalinį – suderinti žemės sklypo, esančio H. Manto g. 11, Klaipėdoje, detalųjį planą.

Taip pat skaitykite:

N. Puteikis neteko teisinės neliečiamybės

Seimas nutarė atlikti tyrimą N. Puteikio atžvilgiu

D. Valys prašys Seimo sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn N. Puteikį

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų